Emberek

„A barátom egy másik nővel ment nyaralni – azt hazudta nekem, hogy egyedül utazik”

A nő, aki azt hitte, a barátja egyedül utazott el, nem sokkal később rájött, hogy valójában egy másik nővel nyaralt, ráadásul egy szobán osztoztak.

A nő akkor kezdett gyanakodni, amikor a férfi hazaért, és nyíltan rákérdezett, valaki más is volt-e vele. A barátja felháborodva tiltakozott, de a nő egy kis online nyomozás után felfedezte, hogy hazudott, és egy másik nővel utazott.

A férfi ekkor azzal érvelt, hogy az útitársával csak barátok, de a barátnője nem tudta elfogadni ezt a magyarázatot, különösen, miután kiderült, hogy egy szobában aludtak.

Bár a férfi megígérte, hogy semmi sem történt – és hogy a kanapén aludt -, a nő rendkívül kényelmetlenül érezte magát, különösen annak fényében, hogy tudta, a barátja korábban már volt együtt a másik nővel. Az is kiderült, hogy a férfi nem beszélt a kapcsolatukról az útitársának.

A csalódott nő egy tanácsadó rovatnak írt levelében elmagyarázta, hogy a barátja végül ahelyett, hogy bocsánatot kért volna a viselkedéséért, dühös lett rá, amiért azzal vádolta, hogy megcsalja, és szakított vele.

„Még ha nem is történt semmi, annyira megbántva és elárulva érzem magamat. Évek óta ismerem ezt a férfit. Korábban nem volt komoly a kapcsolatunk, de nemrég szerelmet vallottunk egymásnak, szóval nem gondoltam, hogy valaha is ilyet tenne velem. Hogy lépjek túl a fájdalmon és a dühön? Annyira dühös vagyok. Tudom, hogy nem lehetek vele, soha többé nem tudnék megbízni benne. Csak azt szeretném tudni, hogy lépjek túl a fájdalmon, azon hogy hazudtak és elárultak, hogy fogok valaha is újra bízni bárkiben is, és hogy engedjem el a haragot?” – fogalmazott a tanácsadó rovatnak írt levelében.

A rovat vezetője hangsúlyozta, hogy szerinte a férfi ártatlanságára nem sok esély van.

„Azt hazudta, hogy egyedül ment el, majd amikor szembesítetted, tovább hazudott, és amikor rajtakaptad a hazugságon, újabb hazugságot talált ki, majd érzelmi manipulációval elérte, hogy őrültségnek tűnjön a gyanakvásod. Nagyon világos, hogy megcsalt” – írta, hangsúlyozva, hogy még ha fizikai értelemben valóban nem is történt semmi, a férfi akkor is eljátszotta a barátnője bizalmát.

Azt is megjegyezte, hogy a tény, miszerint a nő nem akarja megmenteni ezt a kapcsolatot, jó kiindulópont, ugyanakkor azt javasolta, próbálja meg levezetni a dühét fizikai tevékenységekkel – például szaladással, tánccal, stb. Emellett azt javasolta a nőnek, hogy ne fojtsa el az érzéseit, és keressen olyan megbízható embereket, akikre támaszkodhat.

„Ahhoz, hogy a jövőben újra megtanuljunk bízni az emberekben, a legfontosabb, hogy feldolgozzuk a múltból származó érzelmeket, és erre a terápia, a naplóírás, valamint az érzéseinkről való beszélgetés a legjobb módszerek. Minden barátságban és kapcsolatban megvan az árulás veszélye, ez az élet része, de elkezdhetsz újra bízni az emberekben, ha lassan haladsz előre, nem felejted el, hogy nem mindenki fog megbántani, odafigyelsz a figyelmeztető jelekre, és nem félsz a szívfájdalomtól” – tanácsolta.

via