Érdekesség

A Down-szindrómás apa orvost nevel és bizonyítja, hogy a szeretet mindent lehetővé tesz

A Down-szindrómás emberekkel kapcsolatos gyakori tévhit, hogy nem lehet gyerekük. A Down-szindrómás nők nagyon is képesek gyermeket szülni, és rendkívül ritka esetekben a férfiak is lehetnek apák. Jad Issa, egy Down-szindrómás férfi nemcsak egy gyermeket köszöntött a feleségével, hanem orvosnak is nevelte.

Szeretnénk megosztani olvasóinkkal ennek a szíriai családnak a gyönyörű történetét, amely bizonyítja, hogy nincs hatalmasabb az önzetlen szeretet erejénél.

Egy apa, aki a világ minden szeretetével elhalmozta gyermekét.

Amikor Jad fia, Sader megszületett, a családban úgy fogadták és kényeztették, ahogyan általában minden más gyereket szoktak egy otthonban. Sader elmondta, hogy emlékszik arra, hogy gyerekként nagyon szeretve érezte magát, és az apja birkózással és más játékokkal töltötte vele az időt. A helyi közösség is támogatta a családot, és elfogadta őket olyannak, amilyenek.

Keményen dolgozott azért, hogy fia elérje az álmait.

Mivel nagy álmai voltak a fiának, Jad, aki korábban egy búzamalomban dolgozott, elkezdett pénzt gyűjteni a főiskolára. Minden tőle telhetőt megtett, hogy támogassa a családját, és Sader szerint apja kemény munkája és elkötelezettsége, hogy a lehető legjobb jövőt biztosítsa neki, arra ösztönözte, hogy jól tanuljon és orvos legyen. „Azt hiszem, sokkal kevésbé lelkesednék az életért, és sokkal kevésbé lennék szenvedélyes azzal, amit csinálok, ha nem lenne a különleges édesapám” – írta egy apjával közös fotó képaláírásában.

Rendkívül büszke orvos fiára.

Sader most fogorvos, ami az egyik legjobb és legjobban fizető szakma Szíriában, és Jad boldogsága nem ismer határokat. Amikor a fia még tanult, Jad azzal mutatta be az új embereket, hogy csillogó szemmel azt mondta nekik: „a fiam orvos”.

A család az élő bizonyíték arra, hogy a sztereotípiákat meg kell törni.

A szülei közös kapcsolatáról beszélve Sader elmondta, hogy annak ellenére, hogy már évtizedek óta együtt vannak, a szeretet az édesanyja és az édesapja között még mindig olyan, mintha tegnap házasodtak volna össze. Tökéletesen megértik egymás igényeit. Imádnak együtt sétálni, és néha csak ülnek és órákig beszélgetnek.

Sader a sikerei mögött álló érdemeket az édesapjának köszönheti, és bevallása szerint ugyanolyan büszke az apjára, mint amilyen büszke rá az apja. Az inspiráló duó szabadidejében szívesen néz együtt filmeket.

Ismersz valakit, aki ugyanúgy szívesen olvasná Jad és fia szívmelengető történetét, mint mi? Jelöld meg őket a hozzászólásokban!