Érdekesség

A híres séf kitiltja a vegánokat az étterméből

Egy vegán vendég negatív kritikájára reagálva, amelyben kiemelte a növényi alapú lehetőségek hiányát, John Mountain sztárszakács úgy döntött, hogy kitiltja a vegánokat az étterméből. Ez a vitatott lépés Mountain úr részéről heves online vitát váltott ki a húsevők és a nem húsevők között. Míg egyesek támogatásukat fejezték ki a döntése mellett, mások hevesen ellenzik azt.

John Mountain brit séf a BBC Great British Menu című műsorával vált híressé, és miután visszavonult a televíziózástól, Ausztráliába költözött, ahol saját éttermet nyitott.

Egy fiatal lány azzal kereste meg Mountaint, hogy szombaton érkezik az étterembe, és megkérdezte, hogy van-e vegán opció. A séf pozitívan válaszolt, mondván, hogy el fogják látni a lányt, és hogy van gnocchi és zöldség. Mivel a séf egy privát parti vendéglátásával volt elfoglalva, elfelejtette, hogy vegán ételeket készítsen.

Másnap a vendég panaszt írt az étteremnek a Facebookon, és kritizálta a 32 dolláros zöldségételt, amely az „egyetlen lehetősége” volt. Állítólag hozzátette: „Szerintem manapság hihetetlenül fontos, hogy az éttermek mindenkit el tudjanak látni, és az, hogy nem tud tényleges növényi alapú ételeket kínálni, mutatja a séf hiányosságait”.

Ennek eredményeképpen az éttermet elárasztották az egycsillagos értékelések a Google-on, ami megviseli egy vállalkozás hírnevét. Nem sokkal később az étterem közleményt tett közzé, amelyben azt írta, hogy „Sajnos mostantól minden vegánnak tilos az éttermünkben étkeznie (mentális egészségügyi okokból). Köszönjük a megértésüket”.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Fyre (@fyrerestaurant) által megosztott bejegyzés

Mountain úr megjegyezte, hogy a vendégeknek tisztában kell lenniük a kulináris stílusával, utalva a Pig (Malac) című szakácskönyvére, amelyben sertéshúsos receptek szerepelnek. „Az emberek tudják, hogy mit kapnak tőlem” – mondta. „Megértem, hogy a vegánok honnan jönnek, de az én munkám az, hogy az ételek a lehető legfinomabb ízűek legyenek, és nem tudom mindig mindenki diétás igényeit kielégíteni”.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Fyre (@fyrerestaurant) által megosztott bejegyzés

Egy olyan világban, amely tele van egyedi szabályozásokkal és meglepő korlátozásokkal, Mountain úr döntése, hogy kitiltja a vegánokat az étterméből, a világszerte megfigyelhető szokatlan tiltások listáját gyarapítja.

via