Érdekesség

A terhes anyukának a 4. stádiumú rák miatt hónapokat adtak az életből, amíg meg nem történik a csoda

Lindsey Parr Gritton életét megváltoztató pillanattal nézett szembe alig néhány héttel második gyermeke érkezése előtt – egy olyan utazással, amely végül pozitív kimenetelű volt.

A terhessége 36. hetében mellrákot diagnosztizáltak nála.

2022 áprilisában Lindsey, az Egyesült Államokbeli Georgia államban élő édesanya a terhessége 36. hetében aggasztó érzést észlelt a mellében. Az élményt elmesélve megosztotta: „Odanyúltam, és azt hittem, hogy eltömődött tejcsatorna vagy valamilyen mellgyulladásféle” – árulta el a kezdeti téves diagnózist.

Gritton intuíciója arra késztette, hogy ultrahangot kérjen, és ez a döntés szerinte megmentette az életét. Kifejtette: „Szó szerint megmentettem a saját életemet azzal, hogy ezt kértem”.

Azt mondták neki, hogy már csak hat hónapja van hátra.

Az ultrahang egy erősen rákgyanús csomót mutatott ki, és nem sokkal később Gritton megtudta, hogy agresszív mellrákja van. Annak ellenére, hogy nem volt családi kórtörténete, szembesült a sokkoló hírrel, hogy csak hat hónapja van hátra. „Mindenki le volt sújtva, és nem tudta elhinni” – mondta.

Szerencsére a kezelés után rákmentes lett.

Az intenzív kezelést követően Gritton, aki elhatározta, hogy minden pillanatot megbecsül, megünnepelte a figyelemre méltó hírt, hogy rákmentes. Kitartása és a családja iránti szeretete győzedelmeskedett, és a komor helyzetet örömtelivé változtatta. „Készítettem egy albumot, leveleket írtam a gyerekeimnek, videókat készítettem, mindent. Próbáltam mindent megtenni, amit csak tudtam”.

Szerencsére a kezelés végére a vizsgálatok eredményei nem mutatták ki a rák jelenlétét. „Nagyon boldogok voltunk, miután kiderült, hogy nincs rák a szervezetemben. Nem tudtuk, őszintén szólva, senki sem tudta elhinni. Tényleg őrületes és szürreális volt”.

Most az interneten osztja meg az útját.

Másfél évvel a diagnózis után Lindsey Parr Gritton nemcsak élvezi az életet, hanem arra is használja az útját, hogy felhívja a figyelmet a fiatal felnőttek mellrákjára. Története váratlan népszerűségre tett szert a TikTok-on, összekötve őt másokkal, akik hasonló tapasztalatokkal rendelkeznek.

Saját szavaival élve: „Ez tényleg szürreális, mert nem gondoltam volna, hogy itt leszek. Szóval minden pillanat egyszerűen hihetetlen”.

via