Érdekesség

„Anya elment” – Cher búcsúzik 96 évesen elhunyt édesanyjától

Cher édesanyja, Georgia Holt 96 éves korában múlt szombaton elhunyt. Az énekesnő vasárnap tweetelte a szívszorító szavakat: „Anya elment”. A szomorú hír alig néhány hónappal azután érkezett, hogy Cher a közösségi oldalán elárulta, édesanyja tüdőgyulladás miatt kórházba került.

Akkor azonban még reménytelibbnek tűnt a helyzet, hiszen édesanyja fel tudott épülni: „Sajnálom, hogy eltűntem. Anya beteg volt. Most jött ki a kórházból”, és hozzátette, hogy „egyre jobban van”. A dolgok azonban nem sokkal később rosszabbra fordultak.

Az 1926-ban Arkansasban tinédzser anyától született Georgia Holt akkor vált híressé, amikor Los Angelesbe költözött, ahol színésznőként, modellként és énekesnőként dolgozott. Filmes és televíziós szerepekben egyaránt feltűnt, mint például a Watch the Birdie, az I Love Lucy és az Ozzie és Harriet kalandjai az 50-es években, a The Merv Griffin Show és a The Mike Douglas Show 1979-ben és 1980-ban.

2013-ban Cher segítségével Holt is megjelentette debütáló albumát Honky Tonk Woman címmel, ezzel 80 év után végre valóra váltotta álmát. Ugyanebben az évben egy Cher által készített dokumentumfilm, a Dear Mom, Love Cher anyák napi különkiadásként jelent meg. A popsztár megnyílt az édesanyjával való szoros kapcsolatáról, és beszélt arról, hogy milyen leckéket tanult tőle élete során.

Embed from Getty Images

A film középpontjában a családi történet feltárása állt, Georgia, az unokái és lányai, Georganne LaPiere és Cher interjúin keresztül. Cher elárulta, hogy édesanyja, aki hatszor volt házas, mindig „hangsúlyozta annak fontosságát, hogy biztos legyél abban, hogy az a személy, akivel együtt vagy, az az, akit szeretsz”.

Mint a legtöbb anya-lánya kapcsolatban, az övékben is volt itt-ott néhány kihívás, de összességében nagyon harmonikus volt. „Sosem adott nekem és a húgomnak tanácsokat, mert őszintén szólva tudta, hogy sosem fogadnánk meg őket” – mondta egyszer Cher az édesanyjáról. Hozzátette, hogy a közvetlen tanácsok helyett inkább abból tanult az életről, hogy hallgatta, ahogy anyukája a saját hibáiról és eredményeiről mesélt.

Egy szülő elvesztése sosem könnyű, függetlenül attól, hogy mikor történik. Erőt kívánunk a popszupersztárnak, hogy feldolgozza ezt a nagy veszteséget.

Láttad már valamelyik filmet vagy tévéműsort, amelyben Georgia szerepelt? Melyik a kedvenc szereped tőle?

via