Érdekesség

Auroville: a jövő városa, ahol a politika, a vallás és a nemzetiség nem számít

Auroville, vagy a ‘Hajnal városa’ egy nemzetközi kis település India déli részén. A település egy kísérleti, politikától és vallástól mentes nemzetközi közösség.

Miután megnéztük ezeket az élénk és gyönyörű képeket, amelyeket Anne Schonharting készített, úgy döntöttünk, hogy a kísérlet sikeres volt!

Auroville földrajzi és spirituális szíve Matrimandir. Ez egy szentély meditációhoz és jógagyakorláshoz. Matrimandir teljesen mentes minden vallástól.

De ha úgy gondolod, hogy az élet Auroville-ben egy végtelen nyaralás, akkor ez teljesen helytelen. Ott mindenkinek van tennivalója.

Az auroville-i oktatás fő célja, hogy lehetőséget adjon a gyermeknek felnőni, fejlődni és teljes mértékben valóra váltani álmait. A fő hangsúly a testmozgáson és kreatív képességeik fejlesztésén van.

Ezen a településen nincsenek autók. A fő jármű, amelyet használnak, a motorkerékpár.

Auroville-ben több mint 2000 ember él, 45 országból.

Auroville egy kísérleti próbálkozás egy hatalmas ökofalu felépítésére, ahol minden ország lakói békében és harmóniában élnek együtt. Lépésről lépésre létrehozzák saját tökéletes helyüket. Mivel a város még mindig létezik, ez azt bizonyítja, hogy ez a projekt abszolút sikeres volt!