Életmód Érdekesség

„Az egész arcápolási rendszerem csak szappan és víz” – Jennifer Aniston megosztja tippjeit a fordított öregedéshez

Jennifer Aniston elárulta, hogy belefáradt abba, hogy az emberek azt mondják neki, hogy 50-es éveihez képest remekül néz ki. Az időtlen szépségéről ismert színésznőt nem meglepő, hogy az emberek folyamatosan az öregedésgátló titkairól kérdezik. A színésznő azonban nemrég frusztrációját fejezte ki a külsejével kapcsolatos állandó megjegyzésekkel és a célozgatással kapcsolatban, hogy „korához képest” jól néz ki. Bőrápolási rutinja egyszerű, mégis hatékony, és nyíltan megosztotta azokat a trükköket, amelyek segítenek neki abban, hogy egészséges maradjon és fiatalosan nézzen ki.

Egyszerűen tartja a bőrápolási rutinját.

Bár egy bonyolult szépségápolási rendszer, például egy 10 lépéses koreai szépségápolási rutin átalakíthatja a bőröd, a legtöbb embernek egyszerűen nincs rá ideje. A díjnyertes színésznő nagyon aktív életet él, és inkább a visszafogott bőrápolási rutint részesíti előnyben. „Az egész arcápolási rendszerem csak szappan és víz, hogy felébredjek, majd valamilyen nappali hidratáló krém, amiben SPF van. Ez gyors. Őszintén szólva sehol sem időzöm túl sokáig; a dolgoknak a lehető legegyszerűbbnek kell lenniük [nekem]” – mondta.

Nem mossa túl gyakran az arcát.

A túl gyakori arcmosás kiszáríthatja a bőrt, és még zsírosnak is tűnhet. A Jóbarátok sztárja nem tisztítja túl gyakran az arcát, hogy ne zavarja meg a bőr védőgátját, és megőrizze a természetes bőrzsírokat. „Nem mosom túl gyakran az arcom, mert nem akarsz túl sokat eltávolítani. Aztán csak olyan tápláló dolgokat kenek fel, amiket a lehető legorganikusabbnak érzek” – osztotta meg.

Évek óta ragaszkodik ugyanazokhoz a termékekhez.

Nem könnyű megtalálni azokat a termékeket, amelyek csodát tesznek a bőröddel, és amikor végre találsz egy olyan testápolót vagy hidratálót, ami minden szempontból megfelel, érthető, hogy állandóan használni akarod. Aniston sem kivétel, és bevallása szerint tinédzser kora óta ugyanazt a hidratálót használja. „A szokások rabja vagyok. Amikor önálló életet kezdtem, ez volt az egyik alapdarab a fürdőszobámban. Egyszerűen imádom. Van egy flakon a kocsimban is. Minden fürdőszobámban ott van. Rögtön a zuhanyzás után kend be magad, mielőtt túlságosan kiszáradnál” – ajánlotta.

Hideg vízzel fröcskölni az arcát.

A túl forró víz még az egészséges bőrt is károsíthatja és érzékennyé teheti. Ha viszont jégkockákat dörzsölsz az arcodon, attól kevésbé látszanak a sötét karikák, jobban felszívódnak más szépségápolási termékek, és még az ajkaid is puhábbak lehetnek. Aniston azt mondja, hogy ébredés után szívesen mossa meg az arcát jeges vízzel, hogy a bőre felfrissüljön. „Fogj egy tál jeges vizet, és 25-ször spricceld le az arcodat. Ez egy régimódi trükk, amit Joan Crawford is csinált – egyszerűen felébreszti a bőrödet” – osztotta meg.

Gondoskodik arról, hogy hidratált maradjon.

Az elegendő vízfogyasztás létfontosságú az általános egészséged szempontjából, de a szokásos „napi 8 pohár víz” nem biztos, hogy mindenkinek megfelel, és jobb, ha kiszámítod, mennyi vizet kell naponta meginnod. Aniston megosztotta, hogy a napját egy pohár forró vízzel kezdi. „Amikor felébredek, elkészítem a szokásos csésze forró vizet egy szelet citrommal” – mondta. „A legjobb szépségtippem az emberek számára az alvás és a vízivás, őszintén. Tudtad, hogy valójában olyan kevesen isznak vizet? Állandóan dühös leszek a barátnőmre, Courteney Coxra, mert azt mondja, hogy ma még egy korty vizet sem ivott – én pedig azt mondom, hogy… elment az eszed? A víz a minden” – tette hozzá.

via