Érdekesség

„Ha este hazamész, ne kapcsold fel rögtön a villanyt” – A TikTok felhasználó életmentő tippet oszt meg az egyedül élő nőknek

Egy TikTok felhasználó által az egyedül élő, éjszakára hazafelé tartó nőknek posztolt videó vírusként terjed a TikTokon, és több mint 23 millió megtekintést gyűjtött össze. A @heyitsmaryalice nevű felhasználó egy sokkoló biztonsági tippet osztott meg követőivel. A poszt elrettentő tippként szolgál a nők számára, mi pedig örülnénk, ha többet megtudnál róla, és megosztanád velünk a véleményedet.

A tanács egyszerűnek, mégis felbecsülhetetlen értékűnek bizonyult.

Mary Alice, akit a TikTok-on @heyitsmaryalice néven ismerhetünk, egy videót osztott meg, amelyben egy potenciális biztonsági kockázatra figyelmezteti az egyedül élő nőket. A videóban azt tanácsolja a nőknek, hogy ne kapcsolják fel azonnal a lámpákat, miután este belépnek a lakásukba. A poszt jelentős figyelmet kapott, és arra emlékezteti a nőket, hogy figyeljenek oda a biztonságukra.

„Ha valaki követ haza, tudni fogja, hogy melyik lakásban laksz” – magyarázza. Mary Alice ezután egy személyes történetet oszt meg arról, hogyan döntött úgy, hogy nem kapcsolja fel a villanyt, miután belépett a lakásába.

Mary Alice videójában megosztja személyes élményét, amikor egy idegen közeledett felé, amikor kiszállt az autójából, hogy hazatérjen a lakóházába. A férfi megpróbált beszélgetésbe elegyedni vele a nő járművén elromlott fényszóróról.

Miután belépett a lakásába, Mary Alice úgy döntött, hogy nem kapcsolja fel a villanyt. A Ring kameráján figyelte, ahogy a férfi körülbelül 5 percig várakozott az utcán a lakóparkja előtt. Tapasztalata arra emlékezteti a nőket, hogy biztonságuk érdekében legyenek óvatosak és figyelmesek a környezetükkel kapcsolatban.

Mary Alice elmagyarázza, hogy mivel nem kapcsolta fel a lámpákat, az idegen csak azt tudta, hogy melyik autó az övé, és hol lakik, de azt nem, hogy konkrétan melyik lakásában. Azt is megosztotta, hogy az egyetlen égő lámpa a fürdőszobájában volt, ahol nem voltak ablakok. A videó pozitív visszajelzéseket kapott a nézőktől, akik megköszönték neki, hogy megosztotta a tippet, mivel ez nem sok nőnek juthat eszébe a mindennapokban.

„Csodálatos tanács, amire garantálom, hogy sokan nem gondolnak… Én sem, amíg nem mondtad!” – írta az egyik kommentelő. „Köszönöm!”

„Ez annyira okos, hogy mindenképpen elfogadom, de attól is félek, hogy valaki már otthon vár rám a sötétben” – írta egy másik felhasználó.

„Hű, erre még sosem gondoltam” – visszhangozta egy másik személy. „Sötétítő függönyöket beszerezni a lakásod azon oldalára, ahonnan az utcáról látható, szintén jó ötlet!”

via