Érdekesség

Catherine Zeta-Jones és Michael Douglas története, amely bebizonyítja, hogy a szerelemnek nincs kora

Amikor elindulunk, hogy megtaláljuk azt a különleges személyt, akitől pillangókat érezhetünk a gyomrunkban, és akibe napról napra jobban beleszeretünk, általában van néhány követelményünk, aminek reméljük, hogy megfelel. Előfordul, hogy ezek közül az egyik az, hogy hasonló korú, mint mi. Tulajdonképpen sokak számára ez fontos tényező, másoknak viszont egyáltalán nem számít.

Ez utóbbi a helyzet Catherine Zeta-Jones és Michael Douglas esetében. Nekik sosem számított a kor. Douglas körülbelül 25 évvel idősebb a feleségénél, és a mai napig ők Hollywood egyik legstabilabb párja.

A hollywoodi előítéletek ellenére szerelmük története még 20 évvel a kezdete után is tart, és szeretnénk elmesélni, hogyan lettek ők a legjobb példa arra, hogy a nagy korkülönbség sem állíthatja meg a szerelmet.

Catherine Zeta-Jones 1969. szeptember 25-én született, és már 15 évesen elkezdte a karrierjét. Hazájában, az Egyesült Királyságban 1990-ben vált népszerűvé a The Darling Buds of May című tévéműsorban. A világ azonban 1998-ban ismerte meg a nevét, miután Antonio Banderas mellett szerepet kapott A Zorro álarca című filmben. A film sikere nemcsak azonnali hírnevet hozott neki, hanem egy rendezvényen, ahol a filmet népszerűsítette, találkozott azzal a férfival, aki élete szerelme lett, Michael Douglas színésszel.

Érdekesség, hogy ő is szeptember 25-én született, de 25 évvel korábban. A népszerű színész, Kirk Douglas fiaként gyermekkorát a filmforgatások között töltötte, amikor apját meglátogatta a vakációi alatt. Édesanyjával élt, mivel szülei elváltak. Apja nyomdokaiba lépve kezdte megszeretni a filmeket, és apja elutasítása ellenére a színészetet választotta hivatásául. 1966-ban debütált, majd évekkel később megalapította saját filmgyártó cégét, a Big Stick Productions-t.

Embed from Getty Images

A színésznő élete 1997-ben fordulatot vett. Az Egyesült Államokba költözött, hogy elmerüljön Hollywoodban, és számos meghallgatás után megkapta Elena szerepét az álarcos kardforgató filmjében.

Nemcsak szakmailag ért el új magasságokat, de leendő férje is karnyújtásnyira volt. Douglas, aki már akkor is nagyágyú volt a szakmában, találkozni akart vele, miután meglátta őt abban a filmben, bár Catherine azt hitte, hogy csak munkaügyben: „Egy filmfesztiválra készültem. Azt hittem, Michael Douglas munka miatt akar velem találkozni, mert tudtam, hogy ő nem csak színész, hanem producer is. Őszintén azt hittem, hogy azért, mert munkamódban voltam, és egy filmfesztiválra mentem, és ott születnek a filmszerződések. Szóval soha nem gondoltam, hogy „Ó, Istenem, randizni akar velem”. […] És néhány órával a találkozásunk után azt mondta, hogy szeretne a gyerekeim apja lenni. Szóval feltételeztem, hogy ez nem egy munka miatt van.”

Bár a nőt nem győzte meg túlságosan a férfi ajánlata, Douglas ragaszkodott hozzá, és telefonon keresztül barátkoztak össze, mivel a sűrű időbeosztásuk nem tette lehetővé, hogy egy városban tartózkodjanak. A barátság azonban erős volt, és később romantikus kapcsolattá alakult.

2000 novemberében mondták ki az igent, egy nagyszabású esküvőn a New York-i Plaza Hotelben, ahol nemcsak megünnepelték és megpecsételték szerelmüket örökre, hanem családot is alapítottak, hiszen 3 hónappal korábban a nő életet adott első gyermeküknek, Dylannek. A kisfiú a kettejükből és Cameronból, a színész előző házasságából származó legidősebb fiából álló családhoz csatlakozott. Évekkel később, 2003-ban a családi portré második lányuk, Carys érkezésével vált teljessé.

A legjobb szerelmi történetekben azonban mindig eljön egy konfliktusos pillanat, és ez alól sajnos ez sem kivétel. Boldogságuk megszakadt, amikor 2010-ben a színésznél torokrákot diagnosztizáltak. Szerencsére sikerült legyőznie. Zeta-Jonest megrázta Douglas állapota, és mentális problémákkal küzdött. Később bipoláris zavarral diagnosztizálták, ami miatt egy időre kórházi kezelést választott.

Ezek a viharos évek mindkettejük számára kihívást jelentettek, ezért úgy döntöttek, hogy egy kis időt külön töltenek, hogy értékeljék a dolgokat és dolgozzanak a házasságukon.

A szerelem azonban minden akadályt legyőzhet, és a különválásuk csak arra volt jó, hogy erősebbé tegye őket: „Mindkettőnk részéről munka kellett hozzá” – mondta Douglas. „Nem hiszem, hogy sok esély van egy kapcsolat rendbe hozására, ha az egyikőtök már kint van az ajtón. Szerintem mindketten érettebbek és bölcsebbek lettünk”. Azt is elmondta, hogy nagyon nyitott kapcsolatban élnek, és az átláthatóság nagyon fontos tényező a családjuk számára. „Mindent megosztunk az asztal körül […]. Azt hiszem, így tisztázzuk a dolgokat, és mindenki tudja, mi folyik itt” – mondta.

Talán ez az egyik titka a kapcsolat és a család fenntartásának, hiszen a gyerekek már fiatal felnőttek, és a legidősebb már két unokával is megajándékozta őket.

Tavaly ünnepelték a 20 közös évüket, és a színésznő bevallotta, hogy minél idősebb lesz, annál inkább hasonlítanak egymásra, hiszen úgy érzi, egyre kisebb a 25 év korkülönbség köztük.

Bár 2 és fél évtizednyi korkülönbség van köztük, ez sosem jelentett problémát: „A történelem során idősebb férfiak és fiatalabb nők voltak együtt. De hirtelen eljutsz egy olyan generációhoz, ahol ez furcsa lesz. Amikor édesanyám a férfiakról és az élet dolgairól beszélt nekem, sosem hangsúlyozta az életkort. És ez olyan vicces, mert Michael és a szüleim egyidősek, és amikor együtt látnak minket, meg sem kérdőjelezik, hogy 25 év különbség van” – mondta. Azt is hozzátette, hogy a férje soha nem éreztette vele, hogy a különbség elválasztja őket.

Instagram-fiókjaik felelősek azért, hogy csodálatos kapcsolatukat megmutassák nekünk azokon a dolgokon és eseményeken keresztül, amelyeket egymásnak szentelnek, mint például a közös születésnapjuk, különleges dátumok és életük fontos eseményei. Családjuk tovább gyarapszik, szerelmük pedig ugyanolyan erős, mint a kezdetekben, hű példaként szolgálva arra, hogy a legnagyobb viharok után is mindig kisüt a nap, és hogy a kor csak egy szám, ha van köztük szeretet és megértés.

Szerinted mi a legnagyobb kihívás egy olyan pár számára, akik között nagyobb korkülönbség van? Melyek azok a tulajdonságok, amelyekkel az ideális partnerednek rendelkeznie kell, akkor is, ha idősebb vagy fiatalabb nálad?