Érdekesség

Demi Moore 60 éves lett, és itt van az 5 ok, amiért képes volt szépen és méltósággal öregedni

Amikor megnézzük, hogy Demi Moore milyen ragyogóan és gyönyörűen néz ki 60 éves korában, eszünkbe jut, hogy az öregedéstől nem kell félni. A színésznő ragyogását a 49 éves korában kezdődött wellness-útjának köszönheti. Elmondta, hogy ahogy éretté vált, rájött, hogy nem lehet örökké a genetikára hagyatkozni, és hogy a szépség valóban a wellnesshez, nem pedig a fiatalsághoz kapcsolódik.

Ennek eredményeképpen Moore elkezdte tudatosan meghozni a döntéseit. És mivel úgy tűnik, ezek úgy működnek nála, mint a karikacsapás, alig várjuk, hogy megoszthassuk veled.

Nem hajlandó ragaszkodni a rossz gondolatokhoz és a negatív érzelmekhez.

Demi Moore erősen hisz abban, hogy amit belül érzünk, az tükröződik a külsőnkön. Éppen ezért az ő kulcsa a ragyogó megjelenéshez az, hogy kiiktat minden negatív érzelmet, amit érezhet. Elmagyarázta: ”Hiszem, hogy ha magunkban tartjuk a feldúltságot, a haragot, a fájdalmat, vagy a keserűséget, az öregít minket, és mi magunkon viseljük.”. És bár nem kerülhetjük el, hogy ne érezzük magunkat boldogtalannak, vagy ne legyen időnként rossz napunk, Moore úgy véli, hogy „fontos, hogy ne ragaszkodjunk a dolgokhoz”.

A Mirror segítségével végez high-tech edzést.

A színésznő karrierje során számos olyan karaktert alakított, aki megkövetelte tőle, hogy tökéletes formában legyen. Például az 1996-os Sztiptíz című filmjére való felkészüléshez Moore beépítette a hajnali tengerparti futásokat, a súlyzózást, a jógát és a táncpróbákat, amelyek akár 3 órán át is tarthattak. Az 1997-es G.I. Jane című filmben nyújtott alakításához pedig napi 2 órás súlyemeléssel edzett.

De meglepő módon úgy tűnik, hogy Moore a hétköznapokban nem is annyira intenzíven edz, mint azt gondolnánk. 2019-ben bevallotta, hogy „több mint 4 éve” nem járt edzőterembe.

Egy videóban pedig elárulta, hogy hamarosan újra nekilát a fitnesznek, méghozzá egy otthoni interaktív gép, a Mirror segítségével. Ez a csúcstechnológiás eszköz lehetővé teszi, hogy edzésre járjon anélkül, hogy el kellene mennie az edzőterembe, sőt, személyre szabott oktatást nyújtó órákon is részt vehet. Amikor pedig vége az edzésnek, a tükrös eszköz visszaváltozik otthoni dekorációvá.

Egyszerűségre törekszik

A szépségápolási rutinjáról szólva Moore azt mondta: „Azt hiszem, a legnagyobb dolog számomra tényleg az, hogy a kevesebb több.” Kifejtette: „Sokkal könnyebb megtartani egy rutint, ha egyszerűbbé tesszük, így megvalósítható.” Hozzátette, hogy nincs nagy szépségtitka, de egy dolog, ami számára elengedhetetlen, az a megfelelő arckezelő. Hozzátette, hogy ez a szakember olyan termékeket ajánl neki, amelyek hatékonyak, de tiszta összetevőkből készülnek.

Mindig ügyel arra, hogy a teste és a lelke összekapcsolódjon.

Moore azért nem fektet nagy erőfeszítéseket a szépségápolási rutinjába, és azért nem használ túl sok terméket, mert – mint már korábban említettük – hisz abban, hogy a szépség belül kezdődik.

Moore kifejtette: „Bármit megtehetsz a külsővel, amit csak akarsz, de ha a belsőd nem néz ki jól, vagy nem érzed jól magad, akkor nem tudom, hogy ha bármit is teszel a külsődön, az elég jó lesz-e.” És hogy elérje ezt a belső tisztaságot, a színésznő egy energiagyógyítóval való foglalkozásaira támaszkodik, amelyek elmondása szerint „teljes elme-test-élménnyé” alakulnak.

Elfogadja az öregedés gondolatát.

Bár szerintünk mesésen és ragyogóan néz ki, Moore úgy gondolja, hogy fizikailag is elkezdett változni. A 60. életévét betöltő sztár bevallotta: „Közel sem vagyok olyan jó formában fizikailag, mint korábban, és a bőröm olyan irányba megy, amerre nem szeretném, ha menne”.

De ahelyett, hogy harcolna az öregedéssel járó átalakulás ellen, és megpróbálná visszafordítani azt, a színésznő kifejtette, hogy az idei mantrája az elfogadás. És talán azért ragyog és néz ki jobban, mint valaha, mert elhatározta, hogy szereti a testét, bármi legyen is az, és elfogadja azt az utat, amin éppen jár.

Egyetértesz Demi Moore öregedéssel kapcsolatos nézeteivel? Vannak különleges szépségtippjeid, amelyek segítenek a jó közérzetben?

via