Érdekesség

Dylan és Cole Sprouse, a Disney testvérek, akik eltávolodtak a hírnévtől, hogy felfedezzék a saját útjukat

Az ő mutatványaik voltak a legmenőbbek a 2000-es években, és nagyon sikeresek lettek egy olyan korban, amikor a legtöbb gyerek normális életet él. A Sprouse ikrekről beszélünk, akikre a Zack és Cody élete című sorozatból emlékezhetsz. Miután évekig sztárok és tinimilliomosok voltak, úgy döntöttek, hogy eltűnnek, hogy legalább egy ideig idegenként élhessenek egy nagyvárosban.

Annak ellenére, amit a Disney-háttérrel kapcsolatban gondolnánk, a Sprouse-ikrek Olaszországban születtek, pontosabban a toszkánai Arezzo egyik kórházában. Szüleik egy helyi iskolában tanítottak angolt, de amikor a gyerekek 4 hónaposak voltak, visszatértek szülőhelyükre, a kaliforniai Long Beachre.

Nagymamájuk, Jonine Stand Wright drámatanárnő és színésznő látta, hogy a testvérek sikeresek lehetnek a színészet világában. Tudta, hogy a helyi munkaügyi törvények csak bizonyos mennyiségű időt engedtek meg a gyerekeknek naponta, így a produkciók mindig kerestek ikreket, akik ugyanazt a szerepet játszhatták, és így hatékonyabbá tették a forgatást.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Cole Sprouse (@colesprouse) által megosztott bejegyzés

Először egy pelenkareklámban szerepeltek, amikor 6 hónaposak voltak. Nyolcéves koruktól pár évig, ’93-tól ’98-ig ugyanazt a karaktert játszották a Grace Under Fire című filmben, Patricket. Egy évvel később jött az első nagy filmjük, az Apafej, amelyben Adam Sandler mellett szerepeltek.

Ezután volt egy időszak, amikor észrevették, hogy már nem hívják őket szerepekre. Csak 2001-ben kezdett el Cole szerepelni a Jóbarátok epizódjaiban Ross fiaként, Ben szerepében.

Embed from Getty Images

Néhány fellépés után átütő siker érkezett az életükbe a Zack és Cody élete című Disney sitcommal, amelynek premierje 2005-ben volt, mindkét testvérrel a főszerepben. A nézettséget és a sikert tekintve mondhatjuk, hogy ez a produkció és a folytatása, a Zack és Cody a fedélzeten volt az, ami igazán elindította őket a hírnév felé abban az évtizedben.

Ezzel párhuzamosan a testvérek egy ruhamárkát és más termékeket is piacra dobtak, és például a Nintendo kampányának arcai voltak. Népszerűségük akkora volt, hogy 2007-ben ők lettek a világ leggazdagabb élő gyermekei, 2010-ben pedig a Disney legjobban fizetett színészei. Akkoriban epizódonként körülbelül 40 ezer dollárt kerestek. Érdekes módon ahelyett, hogy megragadták volna a pillanatot, 2011-ben, egy év halasztás után, az ikrek főiskolára mentek.

Dylan egyszer azt mondta: „Az egyetlen dolog, amit biztosan tudtam, hogy nem akarok színészetet tanulni. Már csináltuk, és úgy gondoltuk, nincs szükségünk további képzésre”. Mindketten a New York-i Egyetemen tanultak, de más karrierutat választottak: Dylan videojáték-tervezést, Cole pedig régészetet tanult.

Néhány évig eltávolodtak a reflektorfénytől, egyetemi diákszövetségek tagjai lettek, és szokatlan helyeken dolgoztak a városban. 2015-ben mindketten lediplomáztak. Cole még néhány vicces fotót is megosztott a pillanatról a Twitter-fiókján.

„Dylan és én tudatosan döntöttünk úgy, hogy eléggé eltávolodunk az iparágtól” – mondta Cole egy interjúban néhány évvel a diploma megszerzése után. Hangsúlyozta továbbá, hogy a világ „kudarcnak” tartotta döntésüket. „Mi ezt sikeres lépésnek tartottuk. De mivel ez nem színészet vagy szórakoztatás volt, amit nagyon gyakran csúcsszakmának tekintenek, ahol nem tudsz jobbat csinálni, mint színészkedni, énekelni vagy bármi ilyesmit, ezért valami negatív dolognak tekintették”.

„Tényleg ki akartunk lépni és el akartunk tűnni az iparágból” – zárta Cole. A testvére eközben hasonló gondolattal egészítette ki az ötletét. „Van ez a komor felismerés, hogy tényleg nem lehet igazán elmenekülni az iparból” – mondta Dylan – „Ha színész vagy színésznő akarsz lenni a középiskolából vagy a főiskoláról kikerülve, csak tudd, mire vállalkozol. Ez egy munka.”

Ebben az interjúban mindketten megerősítették, hogy a színészethez való visszatérés gondolata sosem volt idegen számukra. „Mindig is megvolt bennünk az elvárás, hogy visszatérjünk, de kétségbeesetten akartunk egy alternatív perspektívát” – hangzottak Cole szavai akkoriban, amikor még csak kezdtek újra belevágni a meghallgatásokba és hasonlókba, bár nem tették félre a sajátos érdeklődési körüket.

Cole-nak nem kellett sokáig várnia, hogy visszatérjen az iparágba. 2017 óta tagja a Riverdale című tinisorozat szereplőgárdájának, amelynek hamarosan bemutatják a hetedik évadát. A korai színészi éveinek gyermeki és színes képétől távol áll, mostanra inkább „rosszfiúnak” tűnik a szerepében és azon kívül is a fotóin és más publikációin.

Dylan dolgozott már a divatiparban, de kisebb projektekben. „Cole jelenleg nagyon boldog, míg én jobban örülök, ha alacsony költségvetésű filmeket csinálhatok” – nyilatkozta a színész és videojáték-tervező, hangsúlyozva, hogy ráadásul a karakterek, amelyeket a legjobban szeret, „marginálisak és bonyolultak”, de „megváltó tulajdonságokkal” rendelkeznek.

Ma, 30 évesen mindketten azt csinálják, amit szeretnek. Szerelmesek és stabil kapcsolatuk van. Mindketten sokkal szélesebb perspektívájú életet élnek. Cole a színészet mellett profi fotós is. Még egy másodlagos fiókja is van több mint 5 millió követővel, ahol olyan képeket posztol, amelyeken emberek fotóznak.

Dylan a kisebb szerepek és a videojátékok játszása és tervezése mellett vállalkozó. Ő a tulajdonosa az All-Wise Meadery nevű cégnek, amely különböző típusú italokat gyárt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Ari Fournier (@ariloufournier) által megosztott bejegyzés

Ha néhány évre félretehetnéd az életed és tanulhatnál, milyen pályát választanál és milyen céllal?

via