Érdekesség

Egy 2 gyermekes anyuka dokumentálja azokat a frizurákat, amelyeket gyermekeinek csinál, és mi le vagyunk nyűgözve

A hajfonat mintákat régen használták az afrikai törzsi szokások részeként. Jelezhetik az ember közösségét, életkorát, családi állapotát, gazdagságát, hatalmát és társadalmi helyzetét. Bizonyos esetekben a fonat a túlélés egyik formája volt. Manapság a fonat komplex elemmé vált, amely különös erővel ruházza fel a frizurákat. Mariya Bobroy, 2 kislány anyukája, kissé megszállottja lett ennek a művészetnek, és most igazi remekművé alakítja kislányai haját.

Némi irigységgel és sok csodálattal néztük a Mariya által készített frizurákat. Szeretnénk, ha velünk együtt te is megkapnád tőle a napi inspirációs adagot.

Az egész abból indult, hogy belefáradtam a közönséges lófarokba.

Mariya-nak 2 lánya van, Briana, 8 éves; és Ariana, aki 6 éves. Fiatal lányok szülője lévén ez az anya gyakori szülői dilemmával szembesült: azzal a vággyal, hogy valami aranyos dolgot csináljon a gyerekei hajával, és hogy kilépjen a közönséges konty vagy lófarok világából.

Miután néhány oktatóanyagot megnézett a YouTube-on, Mariya az első frizuráját Brianán próbálta ki, és rájött, hogy nincs visszaút – ettől kezdve rabja volt a fonásnak.

A fonási munkamenet kevésbé bonyolultnak bizonyult, mint gondolta.

Eleinte Mariya körülbelül 1 órát töltött a bonyolult fonatokkal. Most bevallja, hogy idővel és gyakorlással könnyebbé vált. Minden reggel fonnak az iskola előtt, míg a lányok reggeliznek. Stílusonként 10-20 percet vesz igénybe. Néhány stílus néhány napig megmarad, de az anya szívesen készít valami újat, naponta. Úgy véli, hogy ez az ő kötődésük ideje, és mindannyian valóban imádják ezeket a pillanatokat.

A frizurák sokat segítenek a lányoknak a mindennapjaikban.

Egy interjújában az anya elárulta, hogy sok bókot kapnak, bárhová is mennek. Úgy tűnik, az emberek meglepődnek, hogy Mariya autodidakta, és megkérdezik, hogy megtanítaná-e őket fonni. Ez a fő oka annak, hogy saját YouTube-csatornát alapítottak. Amilyen szívesen fonja lányai haját, annyira imád frizurákat alkotni a barátai számára is. Felragyog az arcuk, amikor meglátják a fonott hajukat.

Ennyi figyelem kétségtelenül lendületet adott a gyerekek önbizalmának. Szeretnek mesélni az embereknek az általuk ismert különböző fonatokról, és ez remek beszélgetésindító. Ariana nagyon szereti a divatot, és szereti a ruháit a frizuráihoz igazítani. Abban a korban van, amikor ötleteket ad a különböző stílusokhoz, és az édesanyja mindig megpróbálja azokat létrehozni neki.

Mi az a frizura, amelyet nemrég készítettél magadnak vagy valakinek a családodban? Szívesen megnéznénk remekműveidet!