Érdekesség

Egy anya üzleti osztályon utazik, miután a babát a turista osztályon hagyja, és ezzel online vitát vált ki

Ellis Cochlin, egy édesanya nemrég egy heves online vita középpontjában találta magát. Megosztotta döntését, miszerint első osztályon utazik egy transzkontinentális útra, és 11 hónapos kisbabáját és barátját a turistaosztályon hagyja. Cochlin TikTok-klipje, amelyben egyedül utazott első osztályon, jelentős figyelmet, dicséretet és kritikát egyaránt kapott.

Egyszeri lehetőség az életben

A videóban Cochlin őszintén megkérdőjelezte, hogy vajon hibázott-e, amikor az első osztály luxusát választotta, míg barátja, Rob és kislányuk, Prim a turistaosztályon maradt. Kifejezte, hogy ritka szünetet szeretne tartani a csecsemővel való hosszú távú utazás kihívásai között, és hangsúlyozta, milyen nehéz egyedül repülni egy kisgyermekkel.

Cochlin számára ellenállhatatlan volt a baba nélküli repülés csábítása. Ahogy elhelyezkedett a tágas üzleti fülkéjében, élvezte a lehetőséget, hogy pihenhet és élvezheti az első osztályú utazás kényelmét, és olyan kényeztető szolgáltatásokkal kényeztetheti magát, mint a meleg törölköző. Döntése azonban megosztotta a nézők véleményét.

Kritikával szembesült

A kritikusok szerint Cochlin döntése önző és tapintatlan volt, és azt sugallták, hogy a szülői felelősséget egyenlően kellene megosztani a partnerek között, különösen utazás közben. Néhányan rámutattak a lehetséges veszélyekre, amelyekkel járhat, ha egy csecsemőt felügyelet nélkül hagynak egy repülőgép ülésén, kiemelve a turbulenciával és az oxigénmaszk elérhetőségével kapcsolatos aggodalmakat.

De dicsérték is.

Míg egyesek elítélték Cochlin döntését, mások megtapsolták, amiért az öngondoskodást helyezte előtérbe, és elismerte az egyedülálló szülői lét kihívásait. A támogatók dicsérték, hogy elismerte Rob azon vágyát, hogy osztozzon a szülői feladatokban, és hogy jól megérdemelt szünetet tartott, miután magára vállalta a gyermekgondozási feladatok többségét.

Ellis nem bánta meg a döntését.

A visszatetszések ellenére Cochlin megvédte tettét, sőt, azt mondta, hogy a babamentes repülés olyan volt, mint a zene a fülének. Azt is kifejtette, hogy Rob önként ajánlotta fel neki a stresszmentes repülés lehetőségét, mivel alig várta, hogy először tapasztalja meg a repülést a lányukkal. Hangsúlyozta azt is, hogy eltérőek a kiadási prioritásaik, mivel Rob inkább az éttermi élményekbe fektetett, míg ő a luxusutazásokat részesítette előnyben.

Végső soron Cochlin tapasztalatai rávilágítanak a modern szülői lét összetettségére és az öngondoskodás fontosságára. Bár az ő tetteiről megoszlanak a vélemények, története arra késztet minket, hogy elgondolkodjunk a személyes kényeztetés és a családi kötelezettségek közötti egyensúlyról. Miközben a vita tovább folyik, egy dolog egyértelmű: minden szülő megérdemel egy kis lélegzetvételnyi időt, még 30 000 láb magasan is.

via