Érdekesség

Egy anyuka eltávolítja a sminket a babákról, hogy valósághűbbnek tűnjenek (10+ fotó)

Sonia Singh művésznő, akit frusztrált a babák túlságosan sminkelt megjelenése, küldetésbe kezdett, hogy átalakítsa őket a fiatal lányok korhűbb és természetesebb ábrázolásaivá. Átkutatta a helyi használtcikk-boltokat, hogy megtalálja az „átalakításra” szoruló babákat, és létrehozott egy erőt adó projektet, amelynek több ezer követője van a közösségi médiában.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

A tasmániai Hobartban élő Singh gyakran vesz Bratz és Barbie babákat, és megváltoztatja a megjelenésüket a smink eltávolításával, az ajkak és szemek méretének csökkentésével, valamint szerény új ruhák készítésével. Édesanyjával együtt, aki varrja és köti a babák ruháit, ezeket a divatbabákat átélhetőbbé és realisztikusabbá teszi. A cél az, hogy a gyerekeknek olyan babákat kínáljon, amelyek elszakadnak a nagy karbantartást igényló csillogástól.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

A művésznő saját szerény gyökereiből merített ihletet a projekthez. „A nővéreimmel együtt használt babákkal és házi készítésű játékokkal nőttünk fel a gyönyörű tasmániai természeti környezetben” – írta. „Imádom azt az elégedettséget, amit a kiselejtezett tárgyak megjavítása és újrafelhasználása jelent, hogy új életre keltsem őket”.”

Az Instagramján látható előtte-utána eredmények hatalmas támogatást gyűjtöttek be, különösen a szülők körében. Az egyik felhasználó az egyik poszthoz hagyott egy kommentet, amiben azt írta: „Szeretném azt hinni, hogy egy lány megfogja majd az egyik ilyen babát, és azt gondolja magáról: „Úgy néz ki, mint én”, ahelyett, hogy azt gondolná: „Úgy kell kinéznem, mint ő”. Mindegyik annyira egyedi. Gyönyörűen megalkotott.” A munkája pozitív fogadtatására reagálva Singh most már az Etsy-n árulja egyedi babáit.

via