Érdekesség

Egy ausztrál fodrász unikornis sörényt varázsol a hajadból és ad az embereknek egy adag szivárványt

Mykey O’Halloran egy 29 éves melbourne-i fodrász. Élénk fantáziája lehetővé teszi számára, hogy őrült vágásokra, színezésre és egyedi frizurák készítésére specializálódjon, miközben pénzt gyűjt jótékonysági célokra. Még a legsötétebb barna hajat is képes ragyogó szivárvánnyá varázsolni, és üzenete arról szól, hogy segítsen az embereknek kifejezni önmagukat.

Szeretnénk megmutatni nektek Mykey frizuráit, amelyek úgy tűnik, hogy minden színüket egyenesen a szivárványból szívták magukba.

A színek iránti szenvedély a középiskola óta kíséri Mykey-t.

Az érzelmek színekkel való kifejezésének ötlete még diákkorában jutott Mykey eszébe. Mint mondta, a kifejezésmódja és „mássága” miatt mindig egy lépésre volt attól, hogy társai pofon vágják. Egy nap rájött, hogy önmagának lenni abszolút jog, amelyet senki sem sérthet meg, és így kezdődött a színekkel való románca.

Rengeteg időt töltött azzal, hogy mindent megtanuljon a hajfestésről és a technikáról.

Mykey soha nem vett részt semmilyen szakmai workshopon vagy tanfolyamon, hogy megtanulja, hogyan kell alkalmazni a szivárványos hajfestést. Az Instagramon található művészektől merített inspirációt, és próbálgatásokon keresztül képezte magát, amíg a szivárványos hajfestés technikájának igazi gurujává nem vált.

Elnevezi technikáit.

Mykey minden egyes technikájának saját története van. Az egyiket „Trash Panda”-nak hívják, mert a haj éppen úgy néz ki, mint egy mosómedve farka. Egy másikat „Rainbow Baby”-nek hívják, és ez a név Mykey-nek a legelső bolognai frizura bemutatója után jött, ahol elkészítette élete első szivárványos frizuráját.

Néhány frizurája fontos üzenetet hordoz.

Mykey az évek során emberként és szakmailag is fejlődött. Most már saját szalonja van, és az emberek megérdemelt elismerése és csodálata. Számos ügyfele azért csináltat szivárványos hajat, hogy a figyelmet néhány igazán fontos dolog felé fordítsák. Mykey rendkívüli ügyfélkörének egyik példája egy fiú, aki azért festette be a haját, hogy felhívja a figyelmet autista testvérére, és segítsen neki abban, hogy elfogadottá váljon.

A frizurák sokfélék, mert az inspirációnak korlátlan forrása van.

Mykey szó szerint mindenhonnan inspirálódik. Mint mondta, még egy fagylalt vagy egy csomag cukorka is meggyújthatja az izzót a fejében, és friss ötletet adhat a színhez, amelyet aztán ajánl az ügyfeleinek. Soha nem unja meg az új technikák keresését és megvalósítását, így a legbonyolultabb frizura kérést is teljesíteni tudja.

Vendégei elismerik, hogy a frizurájuk megváltoztatja életüket és hangulatukat.

Gyakran az emberek elmennek Mykey szalonjába, és azt mondják, hogy nincs különösebb ötletük az új frizurájukról. Csak arra kérik, csináljon valamit a hajukkal, hogy reggel úgy ébredhessenek, hogy boldognak érzik magukat, ha a tükörbe néznek. És megkapják, amit akarnak, mert ahogy Mykey mondja, még az arckifejezésük is megváltozik, amikor a hajfestéket leöblítik, és meglátják az eredményt.

Néhány vendége elmondta neki, hogy az emberek az utcán megkérdezik tőlük, hogy lefényképezhetik-e a nagyszerű frizurájukat, és ettől pont úgy érzik magukat, mint a hírességek.

Ennek a fodrásznak különleges üzenete van mindenki számára, aki megismerte őt.

Mykey sosem unja meg, hogy elmondja az embereknek, hogy a szépség nem a perfekcionizmus vagy egy filter az Instagramon. Meggyőződése, hogy szépnek lenni azt jelenti, hogy pontosan az lehetsz, aki vagy, és nem kérsz bocsánatot érte. “Akár tetszik másoknak, akár nem, nem rajtuk múlik, hogyan fejezed ki magad” – mondja Mykey.

Milyen érzés, amikor frissen van megcsináltatva a hajad? Melyik az a frizura, ami segít abban, hogy nagyszerűen érezd magad és úgy is nézz ki?