Érdekesség

Egy autista lány története, aki az iskolai nehézségek ellenére 11 évesen már egyetemi tanulmányokat folytat

Adhara Pérez Sánchez, egy mexikói lány IQ-ja 2 ponttal magasabb, mint Albert Einsteiné és Stephen Hawkingé. Mindössze 11 éves, és máris olyan emberré vált, akit nem csak utánozni, de követni és csodálni is lehet. És ma pontosan ezt fogjuk tenni.

A tanulást könnyűnek találta, de képes volt olyan tanulási környezetet keresni, amely megfelel az ő sajátos igényeinek.

Adhara 11 évesen meglepően sok magas eredményt archivált. Határozottan nem gyakori, hogy a gyerekek korán befejezik a középiskolát, de neki sikerült 8 évesen befejeznie, és jelenleg a CNCI ipari mérnöki szakán tanul, teljes ösztöndíjjal, a matematikának szentelt fókusszal.

IQ-ja magasabb, mint a leghíresebb tudósé, akit ismerünk.

A rendkívüli, 162-es IQ-val Adhara Pérez Sánchez máris nevet szerzett magának tudományos körökben. Ez az eredmény csak egy kicsivel magasabb, mint Stephen Hawking és Albert Einstein IQ-ja, akiknek mindkettőjüknek 160 volt a becsült IQ-ja.

Az iskolában azonban nehéz dolga volt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Ricardo Salinas Pliego (@ricardosalinas) által megosztott bejegyzés

Sánchez, akinél 3 éves korában Asperger-szindrómát diagnosztizáltak, nehézségekbe ütközött az iskolában ez idő alatt, és tanárai és társai „furcsasága” miatt csúfolták. Édesanyja azonban nem hagyta, hogy ez elrettentse, és arra bátorította lányát, hogy kövesse álmait.

A 11 éves lány most egy egyetemen tanul.

Jelenleg a mexikói Universidad CNCI egyetemre iratkozott be, ahol rendszermérnöki és matematikai tanulmányokat folytat, és reméli, hogy hamarosan az Egyesült Államokban is főiskolára járhat. A csodagyereknek sikerült könyvet írnia tapasztalatairól, miközben az akadémiai tanulmányait ötvözte, amelynek címe nagyjából annyit tesz: Ne add fel.

Sánchez járt a NASA texasi Johnson Űrközpontjában, és meghívást kapott, hogy csillagászatot tanuljon az Arizonai Egyetemen. Megosztotta: „3 hónapig kell ott maradnom, hogy megtanuljam és megszokjam, hogy angolul halljak és beszéljek” – mondta Sánchez.

Ő az élő bizonyíték arra, hogy az álmok valóra válnak.

Amikor egy tanácsot kértek tőle, Sánchez azt mondta: „Ne add fel, és ha nem tetszik, ahol vagy, kezdd el tervezni, hogy hova szeretnél eljutni”. Mi pedig azt mondjuk: „Csak így tovább, kislány!”

Mit gondolsz Adhara Pérez Sánchezről? Hogyan segítitek a gyerekeiteket a tanulásban? Oszd meg a tapasztalataidat a hozzászólásokban!

via