Érdekesség Megható

Egy egyedülálló apa édes okból jelent meg női ruhában a fiai iskolájában

Egy tanulmány szerint az egyedülálló anyák teszik ki az egyedülálló szülők többségét, mégis ritkán hallunk olyan szingli apákról, akik saját családot építenek és gondoskodnak a gyerekeikről. Akár elváltál, akár szakítottál, akár gyászolsz, az egyedülálló apaság nagy kihívást jelenthet az életedben.

Sok apa sikeres ebben a szerepben, és úgy nevelte fel gyermekeit, hogy azok nem érezték a hiányzó szülő hiányát. Chatchai „Sam” Panuthai is közéjük tartozik, és nemrég valami figyelemre méltó dolgot tett, amit a gyerekei mindig is nagy becsben fognak tartani.

Az ilyen történetek mindig örömet okoznak nekünk, ezért ma megosztjuk veletek, mit tett ez az apa, hogy emlékezetesebbé tegye gyermekei napját.

Panuthai és felesége elváltak.

Mivel a másik szülő hiánya óriási űrt hagyhat a gyermek fejlődésében, létfontosságú, hogy a megmaradt szülő kitöltse ezt az űrt, és mindkettőjük szerepét betöltse. Egyedülálló apaként lehet, hogy szorong és csalódott, a gyerekeket és a pénzügyeket is menedzseli, és aggódik a családja jólétéért, de mindezek ellenére az egyedülálló apák sikeresen fel tudják nevelni a gyermekeiket.

Panuthai leküzdötte ezeket a kihívásokat, de nem minden nehézség nélkül. „Sam” egy thaiföldi egyedülálló apa Kanchanaburiból. Imsome és Ozone az ő két fia. A válás után a gyerekek édesanyja Európába költözött, Panuthai pedig azóta gondoskodik a családjáról, anyaként és apaként is szolgálva.

Az iskola anyák napi rendezvényt tartott

Augusztus 12-én Thaiföldön megemlékeznek a nemzeti anyák napjáról. Amikor az összes osztálytársuk az édesanyjukkal érkezett, Panuthai valami különlegeset tervezett a nap megünneplésére, hogy a fiai ne érezzék magukat kihagyva. Panuthai egyik közeli barátja, Kornpat Ae Sukhom videót tett közzé az eseményről, és kijelentette: „Azt akarta, hogy a gyerekek ne érezzék magukat kirekesztve, mert az anyjuk elhagyta őket.”

Amikor az iskola ünnepséget rendezett a diákok számára, és meghívta az édesanyjukat, ez az apa átvette az irányítást, és felöltözött. Panuthai rózsaszínbe öltözött, hogy hasonlítson az anya képére, és emlékeztesse a gyerekeit, hogy nem különböznek a társaiktól.

Ahogy a Facebookon közzétett videón is láthatjuk, a rituálék során a gyerekek gyakran leülnek az anyjuk lábához, hogy kifejezzék hálájukat mindazért, amit tett, és Ozone és Imsome is látható, ahogy ugyanezt teszik az apjukkal.

Ez a gyengéd pillanat mindenkit megérintett.

Panuthai barátja, Kornpat Ae Sukhom kamerával örökítette meg ezt a csodálatos pillanatot az apa és fiai között, és a Facebookon tette közzé a leírással: „2018 legjobb anyukája”. A videó gyorsan vírusként terjedt, több mint 6 millió megtekintést gyűjtött, és megmelengette mindazok szívét, akik látták.

„Mindenki élvezte, nevetett és fotózkodott vele” – mondta Sukhom. „A két fia nem volt teljesen biztos benne, hogy mi történik, és miért visel apa ruhát.”

Az egyedülálló szülőkről szóló sztereotípiák még mindig léteznek.

Nyilvánvaló, hogy nemek közötti különbség van az egyedülálló apák és az egyedülálló anyák között. Bár a férfiaknak nehéz egyedülálló szülőnek lenni, a társadalom másként tekint az egyedülálló anyákra és apákra. Azok a tevékenységek, amelyek magától értetődőnek tűnnek, ha egy nő végzi, mint például a háztartási feladatok vagy a gyermekgondozás, megdöbbentőnek tűnnek, ha egy férfi végzi.

Általánosan elterjedt nézet, hogy a gyermekgondozás túlnyomórészt női dolog, és az egyedülálló férfiakat kevésbé tartják kompetensnek a szülői szerepvállalásban, ezért dicsérik vagy ünneplik őket, ha vállalják az elsődleges gondozói szerepet.

Panuthai szeretné normalizálni az egyedülálló apaságot, biztosítva, hogy mások megértsék, hogy ő egyszerűen csak a kötelességeit végzi, és boldoggá teszi a gyermekeit. A női ruha felvétele egy visszautasíthatatlan gesztus, amely azt kívánja hangsúlyozni, hogy nem számít, ki vagy mi, a gyerekek soha nem érezhetik magukat kirekesztettnek, amíg van valaki, aki gondoskodik róluk.

Szerinted van még különbség abban, ahogyan a férfiak és a nők kezelik a szülőséget?

via