Emberek Érdekesség Megható

Egy hajléktalan férfi visszaadott egy 10.000 dolláros csekket, és a hála jeléül új otthont kapott ajándékba

A mindennapi kedvesség nagyobb értéket képvisel, mint azt gyakran gondolnánk, még akkor is, ha észrevétlenül marad. Elmer Alvarez példát mutat az adakozás szellemére anélkül, hogy bármit is várna cserébe, és az élet rendkívüli módon jutalmazta meg őt.

Hogyan hat a hajléktalanság az emberekre.

A hajléktalanságnak nincsenek határai, és számos országot érint, mégis ritkák a jelenség átfogó vizsgálatai. Az INSEE, a francia Nemzeti Statisztikai és Gazdasági Adatszolgáltató Intézet például 2001-ben és 2012-ben végzett felméréseket, és kimutatta, hogy az országban 50%-kal nőtt a hajléktalanság, 2012-ben összesen 141 500 embert érintett, túlnyomórészt férfiakat.

Az Egyesült Államok is küzd a hajléktalansággal, a Lakásügyi és Városfejlesztési Minisztérium 2018-as jelentése szerint országosan 553 000 ember él hajléktalanságban. E számok tükrében az együttérzés és a rászorulóknak nyújtott segítség alapvető fontosságúvá válik. Dr. Roberta Hoskie ezt a felfogást testesíti meg, amikor Elmer Alvarez életében változást idéz elő.

Egy kedves gesztus

Nem sokkal Hálaadás előtt az akkoriban hajléktalan Elmer Alvarez felfedezett egy elveszett 10 000 dolláros csekket, amelyet Roberta Hoskie ingatlanügynöknek írtak. Alvarez egy olyan gesztussal, amely megdöntötte a hajléktalanokról alkotott sztereotípiákat, visszaadta neki a csekket.

Hoskie-t megérintette az őszintesége, és saját hajléktalansággal kapcsolatos tapasztalataira emlékezve úgy érezte, hogy tovább kell adnia. Cserébe Hoskie nemcsak abban segített Alvareznek, hogy lakáshoz jusson, hanem hét hónapig fedezte a lakbérét is, amíg a férfi újra stabilizálódott. Még tovább ment, és támogatta a férfi képzését egy ingatlanos iskolában, most pedig egy ingatlanprojektben dolgoznak együtt. Bár pénzügyileg nem jövedelmező, a vállalkozás komoly jutalmat ígér.

„Több olyan emberre van szükség, mint Elmer Alvarez, ő egy aranyszívű, fenomenális fickó” – mondja Hoskie.

Közös projektjük

A jövőre nézve közös elképzelésük egy átmeneti ház építése hajléktalan tinédzserek és fiatal felnőttek számára, amely alapvető szolgáltatásokat nyújt. Alvarez személyes tapasztalataiból merítve hangsúlyozza, hogy tudja, milyen hajléktalannak lenni, és senkinek sem kívánja ezt az élményt. Hoskie, aki egykor maga is megtapasztalta a hajléktalanságot, teljes szívéből egyetért, és felidézi a hajléktalanszállón töltött élet kihívásait.

Mielőtt megalapította volna multimillió dolláros cégét, Hoskie hajléktalan tinédzser anyuka volt, aki felemelkedett a szegénységből. Most ugyanezt a lehetőséget nyújtja Alvarez számára is, lehetővé téve számára, hogy megvalósítsa álmait. Együttműködésük kibontakozásával Alvarez az átmeneti ház tanácsadója lesz.

Az Outreach Alapítvány már vásárolt egy kétlakásos házat, amelynek célja, hogy 15 személynek nyújtson segítséget.

Dr. Roberta Hoskie továbbra is segít az embereken.

Miután találkozott Alvarezzel, Hoskie felidézi, hogy a hatszámjegyű munkájához vezető úton sírva ült az autójában, és bocsánatot kért, mert az elért eredményei ellenére elégedetlennek érezte magát. Most, az Alvarezzel való találkozását átalakító eseménynek nevezte, és elhatározta, hogy egy könyv megírásával még több embernek fog segíteni. Az a vágya, hogy segítsen másoknak leküzdeni a kihívásokat és sikereket elérni, arra késztette, hogy hitelesen megossza a történetét. Annak ellenére, hogy fájdalmas volt a múlt felidézése és a családtagok esetleges felzaklatása, az átláthatóságot választotta.

A könyvön túl Hoskie egy nagyobb folyamatot képzel el, amelynek célja, hogy segítsen az embereknek önmaguk legjobb változatává válni. Van egy Millionaire Mindset Sisterhood Programja is, egy tanfolyam, amely a szegénység átkának megtörésére összpontosít ingatlanbefektetések, csoportos közgazdaságtan, nyereségmegosztás és ingatlanszerzés révén.

Végül Dr. Roberta Hoskie és Elmer Alvarez elbeszélése nemcsak azok számára rezonál, akiknek meg kellett küzdeniük a megpróbáltatásokkal, hanem útmutatóként szolgál mindazok számára, akik ki akarnak szabadulni múltjuk béklyóiból, felvállalni lehetőségeiket, és céltudatos és kiteljesedett életet teremteni. A szegénységből a jólétbe vezető út, ahogyan azt a könyvében felvázolja, a remény, a rugalmasság és a rendíthetetlen hit tartós erejének bizonyítéka, hogy semmi sem lehetetlen.

via