Érdekesség

Egy menyasszony, akit a vőlegénye az oltárnál hagyott el, magasra emelte a fejét, és folytatta a bulit

Minden esküvő emlékezetes esemény, még akkor is, ha nem úgy alakul, ahogyan azt remélted. Kayley esküvője tökéletes példa erre. Olyan helyzettel kellett szembenéznie, amin egyetlen menyasszony sem szeretne keresztülmenni, de még így is sikerült felemelt fejjel járnia, és fenntartania a bulit.

Az esküvő reggelén

Kayley alig várta, hogy elkezdődjön a nagy nap, mint minden más menyasszony. Ő és a koszorúslányai „reggel 6:20-kor keltünk, hogy biztosan legyen időnk megreggelizni és felkészülni az egész napos ünneplésre, amit elterveztünk”.

Kayley-t abban a pillanatban az töltötte el izgalommal, hogy végre kimondhatja az igent, megmutathatja akkori vőlegényének az általa választott ruhát, és ami a legfontosabb, végigsétálhat az oltárhoz. Annyi várakozás előzte meg, a menyasszonynak fogalma sem volt arról, mi fog történni aznap. Amikor interjút készítettünk vele, elmondta, hogy bárcsak tudta volna, mi fog történni, mert akkor „beszélhetett volna vele, és választ kaphatott volna arra, hogy miért döntött úgy, ahogyan döntött”.

Reggel 7 óra körül a menyasszony megtudta a szörnyű hírt: vőlegénye nem fog eljönni a szertartásra. Kayley először csak amiatt aggódott, hogy a vőlegény beteg, sőt, néhány pillanatig azt hitte, hogy visszatér, hiszen kapcsolatuk során már előfordult, hogy elment sétálni, amikor egy kis időt akart magának.

A pánik akkor tört Kayley-re, amikor megkérte akkori apósát, hogy hívja fel a vőlegényt, hogy megerősítse, jól van-e, és oda fog-e érni az esküvőre. Délelőtt 11 órakor megerősítette, hogy a legrosszabb rémálma vált valóra: a vőlegény nem jelenik meg a szertartásra. „Ekkor jöttem rá, hogy mi történik, és teljesen összeomlottam. Megbántott, különösen azért, mert úgy döntött, hogy nem beszél velem, és mert elvette a lehetőséget, hogy választ kapjak tőle” – mondta a menyasszony.

Egy döntés, amely megváltoztatta a napot

Egy idő után azonban Kayley egy váratlan döntést hozott, amely egy kis örömet hozott a szürke napba: úgy döntött, hogy megtartja a partit. Vendégei megdöbbentek: „Ugyanolyan izgatottan várták az eseményt, mint én, de miután a koszorúslányaim elmondták nekik, hogy szeretném, ha maradnának és velem együtt élveznék a napot, mindannyian ott akartak lenni mellettem, hogy megbizonyosodjanak róla, hogy jól vagyok. Az a tény, hogy úgy döntöttek, maradnak, a világot jelentette számomra.”

Kayley azt ígérte, hogy felejthetetlen ünnep lesz, és ezt be is tartotta, csak másképp, mint ahogyan azt várták. Kayley elmondta, hogy a nem-esküvői kedvenc pillanatai közé tartozik, amikor „besétáltam a vőfélyekkel és koszorúslányokkal a fogadásra, miközben a háttérben egy Lizzo dal szólt, leütöttem a tortám felső szintjét, és táncoltam a vőfélyekkel, a testvéreimmel és az apámmal”.

Újra szeretni önmagát

Bár Kayley megpróbálta a legjobbat kihozni a helyzetből, ez az esemény sebeket hagyott benne. „Az esküvő utáni nap volt a legnehezebb, mert a barátaim vettek nekem egy pulóvert az új (férjezett) nevemmel, és azt akartam viselni. Aznap volt az a nap, amikor haza is kellett mennem” – mondta.

Életének ez az új pillanata most más lesz, mint amit elképzelt: „Úgy terveztem, hogy valakinek a felesége leszek, megállapodok, és új nevem lesz. Amikor ennek a lehetőségét elvették tőlem, arra kellett következtetnem, hogy ez még mindig nem nekem való”.”

A 27 éves lány most már szembe néz a kihívásokkal, és nagyon határozottan azt szeretné, hogy „olyan Kayley legyen, akire a fiatalabbik énem büszke lesz, és olyan erővel éljen, mint amilyen erővel a leendő esküvőm napján rendelkeztem. Nincs illúzióm, hogy ez egy nehéz út lesz, de tudom, hogy megéri. Olyan Kayley akarok lenni, akire az unokahúgaim felnéznek, és megmutatni nekik, hogy mások döntései nem akadályozhatnak meg abban, hogy azt tedd, amit helyesnek tartasz, és hogy büszke legyél arra, aki vagy, sebhelyekkel együtt, mert ettől vagy te, te. Olyan Kayley akarok lenni, aki inspirálja önmagát és a nőket is.”

Sokat tanult egy ilyen nehéz helyzetből, így Kayley-nek van még egy utolsó üzenete, amit szeretne átadni azoknak, akik hasonlóan fájdalmas élményen mennek keresztül: „Ha valami ilyesmi történik veled, az esküvőd napján vagy akár pár nappal előtte, amikor már mindent kifizettél, és semmit sem kaphatsz vissza, ne hagyd, hogy kárba vesszen. Ahelyett, hogy egyedül lennél, válaszd azt, hogy a szeretteid vesznek körül, hogy felvidíthassanak és megünnepelhessék a napodat, amikor lehangolt vagy. Minden rendben lesz.”

Te hogyan reagáltál volna, ha ennek a menyasszonynak a helyzetébe kerülsz? Mit tennél, ha az utolsó pillanatban lemondanák az esküvődet?

via