Emberek Érdekesség

Egy nő megnyerte a világ első smink nélküli szépségversenyét, és a mosolyán kívül semmit sem viselt az arcán

A smink használata a szépségversenyeken egyrészt hozzájárulhat az általános teljesítményükhöz és a színpadon való magabiztosságukhoz. Ugyanakkor vitákat is felvet a bizonyos szépségideáloknak való megfelelési kényszerről és az irreális normák kialakulásának lehetőségéről. Szerencsére az idők változnak, és ma már a nők úgy mutathatják meg magukat, amilyenek.

A résztvevők előadás közben nulla sminket viseltek.

Egy fogászati asszisztens szerezte meg a „smink nélküli” szépségverseny győztesének címét. A 26 éves Natasha Beresford magabiztosan lépett a kifutóra, semmi mást nem viselt, csak egy mosolyt, és a Miss Anglia verseny regionális szakaszában Miss London 2023 lett.

Ő diadalmaskodott 18 másik nő felett, akik au naturel (természetes állapotban) versenyeztek, ami történelmi pillanatot jelent a verseny 95 éves örökségében.

A korábbi években a versenyzőknek filtermentes, retus nélküli fotókat kellett beküldeniük magukról a verseny részeként. Az idei szépségverseny azonban egy lépéssel tovább ment, és még a szájfény használatát is megtiltotta.

Az ilyen versenyek célja a női önbizalom növelése.

Bár korábban számos szépségversenyen szerepelt egy-két sminkmentes forduló a versenyben, állítólag ez az első alkalom, hogy egy szépségversenyen mintegy 2 tucat versenyző az egész esemény idejére levetkőzte második bőrét.

A szervezők megjegyezték, hogy ez nemcsak Nagy-Britanniában, hanem valószínűleg világszerte is úttörő lépés volt. Elképzeléseik szerint a hagyományos szépségverseny-modell újradefiniálásáról szóló döntés „megerősíti a nőket, növeli az önbizalmat, és elősegíti a reálisabb testkép kialakulását”.

A győztes fenntartható ruhát is viselt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Miss England Limited (@missenglandlimited) által megosztott bejegyzés

Natasha azzal keltette fel a zsűri figyelmét, hogy kecsesen egy fehér csipkeruhát viselt, amelyet egy olyan márka készített, amely az esküvői ruhák etikus és fenntartható gyártásáról ismert.

Miután megszerezte a Miss London címet, a közelgő Miss Anglia döntőn indulhat, még ebben az évben.

Beresford így fejezte ki izgatottságát: „Nagyon örülök, hogy megválasztottak Miss Londonnak. Az összes versenyző lány annyira gyönyörű és igazán inspiráló, ezért megtiszteltetés volt, hogy engem választottak”.

Csodálatos látni, hogy manapság a szépségversenyek az emberi értékeket népszerűsítik. A legutóbbi Miss Universe versenyen például egy thaiföldi nő úgy döntött, hogy konzervdoboz-fülekből készült ruhát visel, ezzel tisztelegve szülei előtt, akik szemétgyűjtők.

via