Érdekesség

Egy büszke apa megvédi fia döntését, hogy körömlakkot viseljen, miután egy másik gyerek anyja azt mondta, hogy ez nem oké (Fotók)

Egy kisfiú félreértéssel szembesült egy focimeccs alatt, mert körömlakkot viselt. Bár néhány fiúnak ez rosszul eshet, Tommy nem érezte magát rosszul emiatt. Úgy döntött, hogy szembeszáll az idegennel, és az apukája segít megérteni, miért.

A focimeccsen körömlakkot viselő fiú kritikával szembesül.

Egy apuka, aki a @daddyfiles felhasználónév alatt fut a TikTok-on, nemrég megosztott egy megható és erőt adó pillanatot, amelyben kisfia szerepel. A videóban a fiú elmesél egy esetet, amikor valakinek az anyukája azt állította, hogy „csak lányok viselhetnek körömlakkot”.

Annak ellenére, hogy az emberek úgy gondolják, hogy a fiúknak egy bizonyos módon kell viselkedniük, a bátor kisfiú nem hagyta, hogy ez zavarja őt. Magabiztosan felemelte a szavát, és másképp cselekedett, megmutatva, hogy nem baj, ha önmagad vagy, és nem követed azt, amit mások elvárnak.

Tommy, a kölyök tökéletes választ adott.

Miután egyetértett az apjával, hogy „ez nevetséges”, elmesélte az apjának, hogy mit mondott a társainak. „Azt mondtam, anyukád csak azért mérges, mert nekem több ízlésem van, mint neked”. Az apa a videót azzal zárta, hogy egy szívből jövő ajánlást osztott meg a szülőknek, akik esetleg még mindig a régimódi nemi sztereotípiákban ragadtak.

Segíteni akart nekik megérteni, hogy fontos, hogy hagyjuk a gyerekeket önmaguk lenni, és ne korlátozzuk a lehetőségeiket merev elvárások alapján. Aaron üzenete sokakkal együtt rezonált, és pozitív változást inspirált abban, ahogyan a szülők a gyermekeik neveléséhez viszonyulnak.

„Bárki viselhet körömlakkot, még a focisták, még a baseball játékosok is” – mondta apa.

Az emberek a TikTok-on teljes szívvel egyetértettek Aaronnal, és tapsot zúdították rá és Tommyra, amiért üdítően álltak a nemi normákhoz. A kommentek így szóltak: „Az ilyen srácok reményt adnak a jövőre nézve. Micsoda nagyszerű apa!” „Tökéletes visszatérés.”

„Ha lesz egy fiam, neki szabad lesz körmöt festetni, észrevettem, hogy a bátyámat annyira felzaklatja, hogy a nővéreim megteszik, de neki nem szabad”. „Jól neveled őket!” „Hajrá, kölyök!” A teljes videót lentebb megnézheted.

@daddyfiles Anyone can wear nail polish. Girls, boys, everyone. Even football players. Proud of Tommy. ?? #nailpolish #football #parenting #gender #genderstereotypes #toxicmasculinity #raisingboys ♬ original sound – Aaron

via