Állatok

Egy oroszlán, egy medve és egy tigris, akit megmentettek a bántalmazó tulajdonosoktól, úgy döntöttek, hogy családként élnek együtt

Az oroszlánoknak, a tigriseknek és a medvéknek más a preferenciájuk, ami az élethelyzetüket illeti – az oroszlánok falkákban élnek, a tigrisek és a medvék pedig többnyire magányosak. De néha az élet furcsa párosokat (vagy hármasokat) eredményez. Ezeknek az állatoknak a hármasa úgy döntött, hogy létrehozza saját kis furcsa falkáját, és összhangban élnek egymással, annak ellenére, hogy különböző fajokhoz tartoznak. A fiatal korukban átélt traumák miatt ezek a srácok egyedülálló köteléket teremtettek egymással. Olyat, amelyből mindannyian tanulhatunk. Ez a különleges trió (medve, oroszlán, tigris), annak tükröződése, hogyan nőhet fel minden állat úgy, hogy szeretik egymást, annak ellenére, hogy különböző világokból származnak.

Ebben a cikkben az állatvilág egyik legegyedibb és legszorosabb családjának történetét mutatjuk be.

Egy szomorú felfedezés

2001-ben a Georgia állambeli rendőrség betört egy drogkereskedő otthonába, és egy szívszorító jelenetbe botlott. A ház alagsorában 3 rémült kölyök feküdt. Egy medvebocs, egy tigriskölyök és egy oroszlánkölyök, akik alultápláltak, parazitákkal fertőzöttek voltak, és embertelen bánásmód jeleit mutatták.

Egy fekete medve, Balu, egy hámba szorult, amely átvágta a bőrét. Egy bengáli tigris, Sir Kán majdnem a halálán volt, és Leo-t, az afrikai oroszlánt bezárták egy kis dobozba, annak ellenére, hogy nyílt seb volt a pofáján. De ezek a tragikus napok véget értek.

A trió új otthona

A hatóságok felvették a kapcsolatot a georgiai természeti erőforrások minisztériumával, és segítettek a triónk új otthonukba költözni: a Noé bárkája néven ismert menhelyre. Balu, Sir Kán és Leo, még mindig félve az átélt traumától, egymáshoz fordultak vigaszért. Néhány hónapnyi gyógyulás után a kölykök kezdtek nagyobb bizalmat tanúsítani egymás iránt és önmaguk iránt: látták őket, ahogy ápolják, simogatják egymást és játszanak egymással.

Ahogy a hármas idősebb lett, a mentési központ vezetői szomorúan bár, de számoltak azzal, hogy felnőttkorukra esetleg szét kell választaniuk őket. Úgy gondolták, hogy ez így van jól, feltételezve, hogy az állatok is a természet törvényei szerint viselkednek majd. De ez a család túlságosan szorosan kötődött ahhoz, hogy ezekre a törvényekre figyeljen. Testvérek voltak, és nem volt mód vagy szükség, mint kiderült, testvéri kötelékeik elvágására.

Így néz ki Balu, Sir Kán és Leo felnőttként

Balu, az amerikai fekete medve szenvedte el kölyökként a legtöbb bántalmazást, és megmentésekor meg is kellett operálni. Elválasztották a barátaitól, és amikor visszatért, nyalogatással és mindenféle durva csetepatéval fogadták, ami az állati vonzalom jele. Balu nyugodt és magabiztos medvévé nőtte ki magát, aki ma bármit megtesz valami édességért.

Sir Kán, a bengáli tigris volt a legkisebb a három közül és egyben a leghuncutabb is. Támadta Balut és Leót a játék során, de ugyanakkor ő volt a legszeretetteljesebb is a többiekkel szemben. Sir Kán úgy mutatta ki a szeretetét, hogy lefejelte testvéreit, és hozzájuk bújt.

Leo, az afrikai oroszlán élvezte a hosszú szunyókálásokat a háza tornácán. Nyilvánvaló volt, hogy szeret lustálkodni, de nagyon élvezte a felfedezés pillanatait is, amikor új helyeket, ételeket, illatokat vagy játékokat vizsgálhatott meg, amelyeket a gondozói adtak neki.

A végső búcsú

A 3 testvér 15 évig élt együtt. Gondozóik esküsznek, hogy soha nem látták őket verekedni vagy erőszakoskodni egymással, egyetlen egyszer sem. Miután együtt túléltek egy ilyen szörnyű rémálmot, sok-sok boldog nappal jutalmazták egymást.

2016-ban Leot rákkal diagnosztizálták, és nem sokkal később elhagyta testvéreit. Sir Kán 2018-ban követte őt, és testvére mellett temették el a házuk közelében, az egyik kedvenc helyén. Balu az egyetlen tagja ennek a triónak, aki a menhelyen maradt, és várja a napot, amikor ők hárman újra együtt lesznek.

Gondolod, hogy minden állat képes legyőzni természetes ösztöneit, úgy, mint Balu, Sir Kán és Leo? Mit éreztél, amikor elolvastad ezt a történetet? Oszd meg gondolataidat kommentben!