Érdekesség

Egy tajvani nagypapa az Instagramozók álmává változtatta a faluját, és megmentette a lerombolástól

Képzeld el, hogy csaknem 40 évig nyugodt életet élsz, amikor hirtelen a kormány azzal fenyeget, hogy elpusztítja az otthonodat. Választhatsz, hogy megtartod az emlékeidet, és továbblépsz, tiltakozhatsz, vagy nem teszel semmit. Nos, egy tajvani nagypapa fogott egy ecsetet, és műalkotássá változtatta a falut, és most a világ minden tájáról jönnek ide látogatók.

Minket lenyűgözött ennek a bátor és kreatív idős embernek a története, és szeretnénk megosztani veletek is.

Ismerd meg Huang Yung-fut és a Nantun falut.

A tajvani Nantun körzet kis faluja az utolsó lábán állt, de még mindig 11 lakója volt. Közöttük volt az akkor 86 éves Huang Yung-fu is. “Amikor idejöttem, a falu 1200 családnak adott otthont, és mindannyian úgy ültünk és beszélgettünk, mint egy nagy család” – emlékezett vissza Huang. De a dolgok megváltoztak.

Körülbelül 10 évvel ezelőtt a tajvani kormány úgy döntött, hogy lebontja a falut, és egy lakótelepet épít a helyére, és kártérítést ajánlott fel a lakosoknak, hogy máshová költözhessenek. “Mindenki elköltözött vagy elhunyt, én pedig magányos lettem” – magyarázta a férfi. Huang nem volt hajlandó elhagyni otthonát, és végignézni, ahogy lebontják. Ekkor kezdett el festeni.

Huang soha nem volt hivatásos művész, csak valaki, aki szeretett rajzolni – ezt az apja tanította neki.

Először egy madarat festett háza falára. Innen folytatta az állatok, madarak, virágok és emberek hozzáadását, és hamarosan továbbment a többi épületre. Addig rajzolt, amíg a falu minden centiméterét a legélénkebb festék és a legfantasztikusabb rajzok borították.

A szerencse rámosolygott Nantunra, amikor a helyi egyetemisták rábukkantak a falura. Huang történetének meghallgatása után megígérték, hogy segítenek. Készítettek néhány fotót a rajzokról és egy adománygyűjtő kampányba kezdtek és petíciót indítottak a falu megmentése érdekében.

A hír gyorsan elterjedt, és megszületett a „Rainbow Village” (Szivárvány Falu).

Az élénk, színes és rendkívüli kreatív alkotások felkeltették az érdeklődést és vonzották a látogatókat. Miután a történet felkeltette a nyilvánosság figyelmét, a tajvani kormány úgy döntött, hogy visszavonja a bontási parancsot, és ehelyett megtartja a falut turisztikai látványosságként és kulturális örökségként. A legjobb az egészben, hogy Huangnak sikerült megőriznie az otthonát.

Évente 2 millió ember látogat el a Szivárvány Faluba.

A Szivárvány Falu az egyik legnépszerűbb turisztikai célponttá vált, és ez minden Instagramozó álma. Maga Huang tartja fenn szeretettel, aki a színfalak mögött az éltető elem, mindig ellenőrzi a festményeket, és újakat ad hozzá. Annak ellenére, hogy ez sok energiát és kemény munkát igényel, Huang azzal dicsekszik, hogy továbbra is festeni fog, még akkor is, ha több mint 100 éves lesz.

A falu inkább mese, mint valóságos város.

Huangot ma előszeretettel nevezik „Szivárvány nagypapának”.

Embed from Getty Images

Szeretnél egyszer ellátogatni a Szivárvány faluba? Melyek a kedvenc különleges helyeid a világon?