Érdekesség

Egy tanulmány szerint a gömbölyded nők boldogabbak és tovább élnek

Egy felmérés szerint a nők 56%-a elégedetlen az általános megjelenésével. És bár egyértelmű, hogy senki sem mondana nemet a „tökéletes testre”, vannak olyan tanulmányok, amelyek szerint a molettségnek valójában megvannak a maga előnyei.

Mi mindenkit arra bátorítunk, hogy szeresse a testét, mert amíg boldog vagy, az azt jelenti, hogy valamit jól csinálsz.

Azoknál az embereknél, akik némi plusz súlyt cipelnek magukkal, alacsonyabb lehet a halálozás kockázata.

A vizsgálatokban közel 3 millió ember vett részt, és az eredmények azt mutatták, hogy a túlsúlyos kategóriába tartozó embereknél 6%-kal alacsonyabb volt a halálozás kockázata, mint a normál súlyúaknál.

Egy másik tanulmány kimutatta, hogy azok a 70 év feletti emberek, akiknek volt egy-két plusz kilójuk, tovább éltek, mint azok, akiknek nem volt. A kutatás vezetője, Leon Flicker szerint a BMI (testtömegindex) súlya 70 éves kor után már nem hasznos.

A megfelelő mennyiségű zsír segíthet abban, hogy még néhány évet hozzáadjunk az életünkhöz.

Dr. Steven Hymsfield szerint bizonyos helyzetekben néhány plusz kiló segíthet abban, hogy tovább éljünk, mert potenciálisan védelmet nyújthat bizonyos sérülésekkel szemben. „Ha elesel, és sérülékeny csontra esel, például a csípődre, egy kis plusz zsír ott megvédhet a csípőtöréstől. Ha pedig egy betegség miatt nem tudsz enni, a plusz testzsír hasznos lehet.”

A kutatások szerint a túlsúlyos embereknek kisebb az esélyük a depresszió kialakulására.

A tudósok felfedezték, hogy az FTO gén nemcsak az elhízással, hanem a boldogsággal is összefügg. Azt is megállapították, hogy a nagyobb súlyú embereknél 8%-kal kisebb az esélye a depresszió kialakulásának.

A gömbölydedebb nők boldogabbak lehetnek az életben.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

@amyschumer által megosztott bejegyzés

A kutatások szerint a túlsúlyos emberek boldogságszintje 40 éves koruk után emelkedik. A megkérdezettek a fizikai életminőség csökkenése ellenére jobb mentális minőségről számoltak be. A tanulmány azt is kimutatta, hogy a kevés testmozgás nem befolyásolta a nők mentális jólétét, a férfiak életminőségére azonban jelentős negatív hatással volt.

Elégedett vagy a külsőddel? Hiszed, hogy néhány plusz kiló néhány évvel meghosszabbíthatja az életedet?