Érdekesség

Egy tanulmány szerint azok a párok, akik a legjobb barátok, boldogabb házasságban élnek

A legjobb barátoddal házasodni úgy hangzik, mint ami az égben köttetett. Nagyon jól ismeritek egymást, a kapcsolatotok elég érett ahhoz, hogy nyíltan beszéljetek a legmélyebb érzéseitekről, és nincsenek bizalmi problémák vagy bizonytalanságok. Mindennek tetejébe pedig számos tanulmány megerősíti azt a tényt, hogy a legjobb barátok közötti házasság gyakran bőséges előnyökkel kecsegtet.

Örömmel értesültünk erről a tényről, és úgy döntöttünk, hogy megtudjuk, miért teszi boldogabbá a barátság a házasságot. A cikk végén egy bónuszt is készítettünk nektek.

Azok az emberek, akik a házastársukat a legjobb barátjuknak tartják, elégedettebbek az életükkel, mint azok, akik nem.

Maga a házasság számos fizikai és mentális egészségügyi előnnyel jár. Egy tanulmány azonban kimutatta, hogy azok a házas emberek, akik szoros barátságot ápolnak a párjukkal, kétszer annyi ilyen jóléti előnyt kapnak a házasságukból, mint azok, akik nem.

Egy másik tanulmány kimutatta, hogy a barátságon alapuló szerelmes házaspárok közelebb érezték magukat a partnerükhöz, elégedettebbek voltak a kapcsolatukkal, nagyobbnak érezték a kapcsolat fontosságát, és jobban tisztelték egymást.

Házasságuk tovább tart.

A kutatók olyan párokat kérdeztek meg, akik több mint 15 éve élnek boldog házasságban, hogy mi az első számú oka kapcsolatuk sikerének és hosszú életének. És a résztvevők leggyakoribb válasza az volt, hogy a párjuk egyben a legjobb barátjuk is.

A második leggyakoribb válasz az volt, hogy kedvelik házastársukat, mint embert, ami a barátságon alapuló szerelem másik kulcsfontosságú szempontja.

Boldogabbak egész életük során.

Minden barát fontos a boldogsághoz. De a partnerrel való mély és tartós barátság kialakítása nemcsak a legnagyobb örömöt és boldogságot teszi lehetővé, hanem elősegíti az érzelmi, fizikai és pszichológiai egészséget és a hosszú életet is.

A legjobb barát házastársak jobb partnerei egymásnak.

Kutatások kimutatták, hogy a barátságon, a kényelemen, a szeretet érzésén és a közös érdeklődésen alapuló társas szeretet kapcsolatok kielégítőbbek a partnerek számára, mint a szenvedélyes szerelemre épülő kapcsolatok.

Bónusz: A nőknek nagyobb hasznára válik, ha a legjobb barátjukkal házasodnak össze.

Egy tanulmány eredményei azt mutatták, hogy a nőknél sokkal nagyobb a jólét előnye és a párkapcsolati elégedettség, ha valaki a legjobb barátjával házasodik, mint a férfiaknál. De ugyanez a tanulmány azt is kimutatta, hogy a férfiakhoz képest átlagosan kevesebb nő tekintette legjobb barátjának a házastársát.

Te és a párod egyben a legjobb barátok is vagytok? Szerinted a barátság boldogabbá teszi a házasságot?