Érdekesség

Híresség anyukák megnyílnak az otthonszülésről, hogy osztozhassunk velük ezekben a meghitt pillanatokban

Az utóbbi időben egyre több híres anyuka kezdett el nyíltan beszélni arról az egyedülálló és erőteljes élményről, hogy otthon szülték meg gyermeküket. Sokan közülük interjúkat adtak, és esszéket, posztokat írtak a közösségi médiában, hogy megosszák erőt adó történeteiket a világgal. És bár az otthonszülés nem biztos, hogy mindenkinek való, és sok mindenről érdemes a leendő anyukáknak konzultálniuk az orvossal, mielőtt meghozzák ezt a döntést, mi hihetetlenül büszkék vagyunk azokra az anyukákra, akik úgy döntöttek, hogy megosztják velünk egyedülálló tapasztalataikat.

Nagyon örülünk ezeknek az újdonsült anyukáknak, és történeteik garantáltan megadják azt a napi inspiráció adagot, amire mindannyiunknak szüksége van.

1. Ashley Graham

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham) által megosztott bejegyzés

Ez a modell és testaktivista úgy döntött, hogy első gyermekét a saját otthona kényelmében hozza világra. Graham a Pretty Big Deal podcastjában osztotta meg történetét, és elmondta, hogy a kórházban való tartózkodás szorongást kelt benne, és örült, hogy otthon nagyon „nyugodt környezet” van. „Semmi sem készít fel arra, hogy a szülés mennyire varázslatos és intenzív dolog. Annyira hálás vagyok, hogy természetes úton szülhettem otthon, mindvégig a férjemmel az oldalamon a 6 órás vajúdás alatt” – mondta.

2. Hilary Duff

A Lányok a pácban sztárja otthon, férje és 2 nagyobb gyermeke körében fogadta harmadik gyermekét. A színésznő egy személyes videót osztott meg a vízben szüléséről az Instagram-fiókján. „Annyira kedves és kielégítő (és megrázó) volt, hogy miután megszültem a kislányomat, megöleltük… Gondolatban, szeretném elhinni, hogy azt mondta: ‘Szép munka, anya’. Megcsináltuk. Együtt” – írta.

3. Alyson Hannigan

Az Így jártam anyátokkal színésznője 2 otthonszülésen van túl, és azt mondta, hogy ez volt a helyes döntés számára. „Nem szeretem a kórházakat, és a gondolat, hogy valahol olyan helyen szüljek, amit egyáltalán nem szeretek, nem volt az, ahogy a gyerekeimet a világra akartam hozni. Számomra a döntés [az otthonszülés] fenomenális volt” – mondta.

4. Bekah Martinez

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

bekah martinez (@bekah) által megosztott bejegyzés

A valóságshow-sztár egy szívhez szóló Instagram-posztban nyílt meg az élményeiről. Martinez azt írta, hogy gyönyörű és örömteli élmény volt a fia születése, és hogy pont olyan volt, amilyennek ő szerette volna. „Annyira kiváltságos vagyok, hogy elég gazdag és egészséges vagyok ahhoz, hogy az otthonom kényelmében, gyengéd és együttérző gondoskodással körülvéve szülhessek” – írta.

5. Kehlani

Az énekesnő és első gyermekes anyuka megosztotta, hogy otthon, a zuhanyzóban állva hozta világra a lányát. „Az anyává válás még nagyobb tiszteletet ébresztett bennem az édesanyám, a nagymamám, az egyedülálló anyukák, a dolgozó anyukák, mindenféle anya iránt” – írta.

6. Eva Amurri

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

HAPPILY EVA AFTER (@thehappilyeva) által megosztott bejegyzés

A Mothers and Daughters sztárja a honlapján osztotta meg fia, Mateo születésének történetét. A háromgyermekes anyuka elmondta, hogy a gyógyszerezés nélküli otthonszülés megtanította őt arra, hogy bízzon magában. „Megmutatta nekem, hogy annyi helyen van bennem szeretet, és hogy még a legkényesebb és legszívszorítóbb változások is a legszebb jövőt hozhatják” – írta.

7. Alanis Morissette

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Alanis Morissette (@alanis) által megosztott bejegyzés

A díjnyertes énekesnő elmondta, hogy soha nem akart kórházban szülni, és boldog volt, hogy a férje mellette volt, amikor világra hozta a fiát. „Az élmény túlmutatott a fájdalmon. Alapvetően az a kis katona kellett lennem, aki vagyok, és tényleg erre az új, gyönyörű teremtményre kellett koncentrálnom, aki kijött belőlem” – mondta.

8. Mayim Bialik

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

mayim bialik (@missmayim) által megosztott bejegyzés

Az Agymenők sztárja otthon hozta világra kisfiát, és örömmel osztotta meg élményeit. „Az otthonszülés azoknak való, akik a természetes szülést a következő szintre szeretnék emelni: Hadd vajúdjak a padlón, ahol várakozva járkáltam, hadd vajúdjak a ház azon szobáiban, ahol álmatlan éjszakákon merengtem azon, milyen is lesz ez a pillanat. Hadd, szüljek a konyha illatával és a fiú halk kacagásával, aki ennek a gyereknek a pajtása lesz” – mondta.

9. Ricki Lake

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Ricki Lake (@rickilake) által megosztott bejegyzés

A Hajlakk színésznője megosztotta, hogy első gyermeke a kórházban született, és az élmény nehéz volt számára. Amikor a második gyermekével terhes lett, pozitívabb élményt akart, és az otthonszülést választotta. „A vízben szülésem után a háztetőkről kiabáltam, hogy ‘Ha én meg tudom csinálni, akkor te is meg tudod csinálni'” – mondta.

Te az otthoni vagy a kórházi szülést választanád? Ha interjút adnál a szülési tapasztalataidról, mit osztanál meg velük?