Hogyan befolyásolhatja a stressz a születendő baba nemét?

A teherbeesés esélye 31%, ha 1 nappal az ovuláció előtt próbálkozol, és 33%, ha az ovuláció alatt próbálkozol. A kutatók azonban találtak még egy dolgot, ami befolyásolhatja a terhességet.

Egy érdekes kutatásra bukkantunk azzal kapcsolatban, hogy kinek nagyobb az esélye arra, hogy fia vagy lánya lesz, és ezt szeretnénk megosztani veled.

A stressz is befolyásolhatja a születendő baba nemét.

A „természetes” arány a születéskor körülbelül 105 fiú jut 100 lányra, de a kutatók észrevétele szerint csak a nők egyharmadának született fia, akiknél stressz – például emelkedett hormonszint, vércukorszint, testsúlyváltozás, sőt gyulladásos markerek – volt tapasztalható.

A mindennapi élet nyomása befolyásolhatja a baba nemét az anyaméhben. Egyes tanulmányokban a szakemberek megfigyelték, hogy azok a nők, akik bármilyen stresszt élnek át, kisebb valószínűséggel szülnek fiút. Nem tartják ezt olyan oknak, ami 100%-ban befolyásolja a nemet, de azt mondják, ez is egy lehetséges ok, amivel számolhatsz a terhesség tervezése során.

A lelki stressz nagyobb hatással van.

A fizikai és érzelmi stressz csökkentheti a fiú születésének esélyét, mivel a férfiak érzékenyebbek a kedvezőtlen szülés előtti környezetre. Még több kutatás szerint a fiú magzatok kisebb eséllyel maradnak életben, így a természetünk alapvetően több esélyt ad arra, hogy egészséges babánk legyen.

Alapos megfigyelés után megállapították, hogy egészséges nők 56%-ban fiúkat szülnek, pszichésen stresszes nők 40%-ban, a fizikailag stresszes anyáknál pedig ez mindössze 31%.

A szociális támogatás fontos a terhesség tervezése során.

Minél több szociális támogatást kapott egy anya, annál nagyobb volt az esélye annak, hogy fiú babát szül, állapították meg a kutatók több vizsgálat után.

A szociális támogatás 3 különböző aspektusáról derült ki, hogy a nő kevésbé érzi tőle magát stresszesnek.

– Ha vannak emberek, akikkel beszélgetni lehet
– Ha vannak emberek, akikkel időt tölthetnek
– Olyan emberek, akiktől segítséget kaphatnak

A fizikai stresszről is beszámoltak, mint olyan dologról, ami befolyásolhatja a születendő baba nemét, de a szociális támogatás hatalmas biológiai hatást gyakorol az anya egészségére, aminek eredményes hatásai lehetnek.

Fontos, hogy biztonságban és nyugalomban érezzük magunkat, és jó, ha gyakoroljuk a relaxációt, hogy megvédjük magunkat az extra stressztől, különösen a terhesség alatt.

Próbáltad már megtervezni a születendő babád nemét? Hogyan kezelted a stresszt a terhesség alatt?