Érdekesség

Hogyan kellett volna a Disney hercegnőknek valójában kinézniük

Ariel, Mulan, Pocahontas – mindezek a karakterek gyermekkorunk óta ismerősek számunkra. Annyira hozzászoktunk, hogy egy bizonyos módon látjuk őket, hogy észre sem vesszük a képükben rejlő pontatlanságokat. Belle-nek például óriási púderes parókát kellett volna viselnie, Jázminnak pedig fedett fejjel kellene járkálnia az utcán.

Ma szeretnénk megnézni kedvenc Disney-hercegnőinket, hogy hogyan is kellett volna valójában kinézniük.

1. Pocahontas

Pocahontas eredeti neve Matoaka, ami azt jelenti, hogy „virág két patak között”, és a történet során 10 és 12 éves volt, nem pedig a 20-as éveiben járt, mint a Disney-filmben. Mivel Powhatan főnök lánya volt, szarvasbőrt viselt, nyakába gyöngyöket akasztottak, és a haját befonták.

2. Jázmin hercegnő

Jázmin hercegnő neve eredetileg Badroulbadour volt. Az a hír járja, hogy a nevét azért változtatták meg, hogy jobban megismerhető legyen. Eredetileg bő és szerény ruházatot viselt, mivel meleg környezetben élt.

3. Hófehérke

Hófehérke a 16. század Németországában élt a protestáns reformáció idején. A nők akkor többnyire sötét színű, magas nyakú ruhát viseltek. Emellett gyakran fejdíszt viseltek, és a hajukat összefogták.

4. Rapunzel

Rapunzel történetének helyszíne szintén a 16. század közepén Németországban volt. Abban az időben a nők nagyon nőies ruhákat viseltek, és egy német festő szerint abban a korban a ruhákat Cranach-köpenyeknek nevezték.

5. Aurora

Aurora hercegnő története a Csipkerózsikában a 14. századi Franciaországban játszódik A nemes nők akkoriban méretre szabott ruhákat viseltek, szoros ujjakkal és fűzőkkel. Ezek a ruhák általában elöl gombolódtak, és kirtle néven ismerték őket.

6. Elza

Elza a 18. század közepén élt, és a nők akkoriban gyönyörű viktoriánus ruhákat viseltek nagyestélyi sziluettekkel. Akkoriban kezdték el használni a fűzőt, és a hímzés nem volt túl gyakori. Új királynőként Elza bonyolultabb tervezésű köpenyt viselt volna, nem pedig azt az egyszerűbbet, amit a filmben viselt.

7. Ariel

A víz alatti Ariel pontos ábrázolásával nehéz előállni, hiszen a valóságban még sosem láttunk sellőt, ezért vegyük a kinézetét abból az időből, amikor emberré változott. A 17. században, amely a történet helyszíne, a nők vállat szabadon hagyó ruhákat és nagy, puffos ujjú ruhákat viseltek, valószínűleg ezt kellett volna ábrázolni a filmben.

8. Mulan hercegnő

Az északi Wei-dinasztia idején a legendás Mulan hercegnő balladája egy olyan lány történetét meséli el, aki rövidre vágta a haját, hogy férfinak álcázza magát. Ami azonban a korabeli ruházatát illeti, a nők ebben a korban arról voltak ismertek, hogy laza és réteges ruhákat viseltek, amelyek derékban szűkek voltak, és rendkívül széles ujjúak. A sminkjük is élénk és vidám volt, és virágokat viseltek a hajukban.

9. Hamupipőke

Erről a történetről először azt gondolták, hogy a 18. században alakult ki, de valószínűleg egy sokkal régebbi történet ihlette, amely egy olyan kínai nő meséjét meséli el, aki i. e. 206 körül élt. Tudni kell azt is, hogy ebben az időben nem volt sok portré szőke hajú nőkről, mivel ez az 1830-as években nem volt divatos hajszín.

10. Belle

Belle volt az egyik olyan hercegnő, akit pontosabban animáltak, mint a legtöbb másikat, de az ábrázolása még így sem volt „tökéletes”. Mivel a történet a 18. századi Franciaországban játszódott, Belle ruháinak divatosabbnak kellett volna lennie. A puffok mellett, amelyeket akkoriban a hölgyek viseltek, virágok, szalagok, csipkék, tollak és ékszerek is voltak rajtuk.

Melyik Disney hercegnő volt a kedvenced? Oszd meg gondolataidat kommentben.

via