Érdekesség

Hogyan lett Adele stílusikon, és miért kérte a rajongóit, hogy ne tartsák őt példaképnek

Adele nem azért kezdett el edzőterembe járni, mert fogyni akart. Sőt, egy nemrégiben adott interjúban azt mondta, hogy a fogyása csak egy mellékhatása volt az edzésnek, amit a szorongás kezelésére kezdett el csinálni.
Jelenleg a média nem tudja megállni, hogy ne beszéljen a stílusáról és az alakjáról. A divatról alkotott véleményét sokan értékelik, beleértve a hírességeket is. Adele-t gyakran nevezik stílusikonnak, de ez nem volt mindig így.

Úgy döntöttünk, hogy átnézzük a régi fényes magazinokat, hogy felidézzük Adele legfényesebb megjelenéseit, és megpróbáljuk megtalálni azt a pillanatot, amikor a világ minden táján divatpéldaképpé vált a nők számára.

Első lépései a divat világában

Ez a fotó Adele egyik első vörös szőnyeges eseményen való megjelenéséről készült. Ez a 2008-as Brit Awards volt Londonban. Ő lett 2008 első számú megjövendölt áttörő előadója, dalai a zenei listák élmezőnyébe kerültek, a magazinok pedig így írtak róla: „Adele-ben valóban megvan a potenciál, hogy generációja legelismertebb és leginspirálóbb nemzetközi művészei közé kerüljön”.

A fiatal énekesnőtől azonban távol állt a divat világa, de ez is hozzátartozik egy művész munkájához. 2009-ben meghívták, hogy vegyen részt a Vogue magazin fotózásán. Később azt mondta: „Olyan volt, mint Az ördög Pradát visel”. De Anna Wintour segített neki, és gyönyörű ruhákat választott híres divattervezők által.

2009-ben egy egész profi stylistokból, sminkesekből és fodrászokból álló stáb gondoskodott Adele megjelenéséről a Grammy-díjátadóra. Ennek eredményeként Barbara Tfank egyedi, fekete szatén koktélruhájában jelent meg az eseményen. Az esemény előtt Adele felnevetett: „Megfelelően csillogó leszek”.

Eközben Adele élete messze nem volt csillogó. Nem túl egészséges életmódot folytatott, és lemondta fellépéseit, mert honvágya volt a turnéja alatt. Az énekesnő ezt az időszakot „korai életválságaként” emlegette.

Hamarosan azonban javult a feltörekvő sztár élete. Adele és a zenéje egyre népszerűbb lett. Dalai eladási rekordokat döntöttek, a magazinok pedig minden egyes rendezvényes megjelenését tanulmányozták. A 2011-es MTV Video Music Awards díjátadón Adele fekete ruhát és 1960-as évekbeli frizurát viselt.

A divatkísérletek időszaka

A következő néhány évben az énekesnő kísérletezett a stílusával. A 2012-es Grammy-gálán Adele egy egyedi, fekete, csillogó Giorgio Armani padlóig érő, háromnegyedes ujjú ruhában jelent meg. Ez volt az első alkalom, hogy világos szőke hajjal jelent meg. Még sokáig szőke maradt.

Adele egyik legmerészebb és egyben legellentmondásosabb kísérletét láthatjuk a 2013-as Grammy díjátadón viselt megjelenésében. Ekkor az énekesnő úgy döntött, hogy a szokásos fekete helyett színes ruhát választ. A Valentino couture virágos hímzésű, hosszú ujjú, gallérral díszített ruhát és az ugyanilyen színű cipőt a kritikusok slamposnak és szőnyegszerűnek nevezték.

A 2017-es Grammy-gálán Adele egy csillogó Givenchy ruhában jelent meg. A frizurája és a sminkje egyszerű volt, és nem terelte el a figyelmet az öltözékről. Előadása azonban nem volt annyira tökéletes aznap, mert hangproblémák voltak a színpadon. Emiatt megosztotta rajongóival egy trükkjét: „Egy hamburgerrel kényeztetem magam. Szóval talán megérte.”

Az 59. Grammy-díjátadón Adele rendbe tette a dolgokat, 5 díjat nyert, köztük a legjobb album, dal és lemez díját. A megjelenése sem volt kevésbé lenyűgöző. Riccardo Tisci által tervezett selyemszatén és csipkével díszített Givenchy ruhát viselt.

A változás ideje

Adele nemcsak a hétköznapi emberek, hanem a hírességek számára is stíluspéldaképpé vált. Vicces dolog történt például az Oprah Winfrey-nek adott interjúja során. Az interjú előtt Oprah megkérte a csapatát, hogy készítsenek neki egy barackszínű ruhát.

De amikor megtudta, hogy Adele fehér öltözéket fog viselni, megváltoztatta a döntését, és egy semleges színű ruhát választott. Oprah elmondása szerint nem akart papagájnak látszani a stílusos Adele mellett.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Adele (@adele) által megosztott bejegyzés

2020-ban a bulvárlapok sokat írtak az énekesnő külsejének változásáról – körülbelül 45 kilót fogyott. De nem azért fogyott, mert karcsú testet akart. Adele az edzőteremben tudott megbirkózni a szorongásos rohamaival, miután elvált a férjétől, Simon Koneckitől.

Sokáig az emberek Adele-t a testpozitivitással hozták összefüggésbe. Fogyása után sok negatív üzenetet kapott, mert rajongói úgy érezték, hogy cserbenhagyták őket. Az énekesnő erre reagálva azt mondta, hogy az embereknek nem kellene őt példaképnek tartaniuk. Sőt, azt sem tudta biztosan kijelenteni, hogy nem fog újra meghízni. „Akkor is testpozitív voltam, és most is az vagyok” – mondta.

Te is estél már át drámai változáson a külsődet illetően? Ha igen, hogyan érezted magad az átalakulás után? Meséld el nekünk az alábbi hozzászólásokban.