Érdekesség

Hogyan mentette meg Tina Turner második férje az életét és bizonyította, hogy a szerelem mindent legyőz

A hírességeknek van egy egész múltjuk, ami megbélyegezte őket. Sok akadályt leküzdöttek, hogy beteljesítsék álmaikat, de az emberek ezt gyakran elfelejtik. Tina Turner sem kivétel ez alól. Sok hullámvölgyön ment keresztül a hírnév elérése előtt, közben és után. Az ilyen helyzetek ellenére össze tudta szedni magát, és meg tudta találni élete szerelmét, akihez több mint 20 évnyi kapcsolat után feleségül ment, ráadásul az egészségének legkényesebb pillanatában megmentette az életét.

Szeretnénk megosztani Tina Turner történetét, aki bebizonyította, hogy a vihar után mindig jön a nyugalom.

Little Anntől Tina Turnerig, a Rock ‘n’ Roll királynőjéig

Tina zenei karrierje az 1950-es évek közepén kezdődött, amikor első férjével, a Kings of Rhythm zenésztársával, Ike Turnerrel fellépő énekesnőként kezdett. Ike-kal 17 évesen ismerkedett meg, és bár Tina egy helyi templomi kórus tagjaként már többször énekelt nyilvánosan, hosszú időbe telt, mire az énekesi pálya kezdte érdekelni, és ennek a hivatásnak szentelte életét.

Első dalait Little Ann néven vette fel, és csak 1960-ban debütált Tina Turner néven az „A Fool in Love” című kislemezzel.

Ike és Tina útjai különváltak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Tina Turner (@tinaturner) által megosztott bejegyzés

Ike és Tina művészi szinten tudtak együtt dolgozni, és több mint egy évtizeden át együtt maradtak, mint egy pár. Azonban nem volt minden rózsás a kapcsolatban, a nőnek el kellett menekülnie otthonról, mindössze egy hitelkártyát és 36 centet vitt magával, hogy aztán két évvel később elváljon.

Az adósságok miatt Turnernek szinte a semmiből kellett dolgoznia, kongresszusokon és szállodákban énekelve, amíg a szerencse ismét bekopogtatott hozzá. Londonba ment, hogy felvegye a Private Dancer című albumot, amely 3 Top 10-es kislemezt hozott és több Grammy-díjat is nyert: Az év lemeze, a legjobb női popénekes előadás és a legjobb női rockénekes előadás. Tina visszatért.

Szerelem első látásra

Embed from Getty Images

Szakmailag Tina Turner remekül boldogult. Nem is lehetett volna teljesebb és kiteljesedettebb, amikor 1985-ben megismerkedett Erwin Bach-kal – jelenlegi férjével -, aki az EMI, az európai zenei ház vezetője volt. A találkozás mindkettejük életét örökre megváltoztatta. „Szerelem volt első látásra” – mondta.

Turner még a személyes Instagram-fiókján is azt állítja, hogy ő volt az, aki randira hívta a férfit, nem gondolva arra, hogy mi vár rá a jövőben: „Néha másodpercek változtatják meg az életedet, mert érzel egy szikrát, egy azonnali kapcsolatot”.

Az érzés és a tisztelet viszonzásra talált.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Tina Turner (@tinaturner) által megosztott bejegyzés

Az énekesnő önéletrajza szerint Erwin is szerelmet vallott neki, de a legkeservesebb pillanatokban is elkísérte.

Az El País című spanyol lapnak a következőket mondta: „69 éves voltam, és egy nagyon megterhelő turnén voltam. Magas vérnyomásom is volt, és 1985 óta szedtem gyógyszereket (…). Miután annyi éven át olyan keményen dolgoztam, készen álltam arra, hogy abbahagyjam. Nem akartam, hogy a rajongóim elmenjenek egy koncertre, és azt higgyék, hogy már nem vagyok jó.”

Második házassága

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Tina Turner (@tinaturner) által megosztott bejegyzés

Második házasságával kapcsolatban az énekesnő megemlítette, hogy eljött egy pillanat, amikor a csúcson érezte magát: „Ez az a boldogság, amiről az emberek beszélnek, amikor nem akarsz mást, csak veszel egy mély lélegzetet, és azt mondod, hogy minden rendben van”, majd hozzátette: „Csodálatos hely, ahol maradhatsz”.

Néhány héttel az esküvő után azonban az egészségügyi állapota miatt bonyolódtak a dolgai. „Felébredtem, és úgy éreztem, mintha villám csapott volna a fejembe és a jobb lábamba. Próbáltam beszélni, de nem jöttek ki a szavak. Szívrohamot kaptam. Kemény csapás volt ez a testemre. A jobb oldalam elzsibbadt.
Egy gyógytornásszal kellett dolgoznom, hogy újra megtanuljak járni, mert a jobb kezem használata problémát jelentett (…). Az orvosom aggódott, hogy a vérnyomásom hatással lehet a veséimre, ezért beutalt egy specialistához. Dr. Jorg Bleisch tájékoztatott, hogy a veséim csak 35%-ban működnek” – mondta az El Paísnak.

Tina és Erwin, „együtt betegségben és egészségben”.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Tina Turner (@tinaturner) által megosztott bejegyzés

Amikor a párok összeházasodnak, megfogadják, hogy hűségesek és lojálisak lesznek, különösen betegségben és egészségben. Ezt Tina és Erwin is megtette. Erwin ebben az értelemben ott volt a sztár keserves pillanataiban, amikor a betegség miatt eltávolították a belei egy részét, így túlélte a bélrákot.

2016-ban Tina veséi 35%-os működésről 20%-ra csökkentek, és csak két alternatívája volt: dialízis vagy transzplantáció. Erwin úgy döntött, hogy donor lesz, és megmenti felesége életét, mert az énekesnő saját szavai szerint Erwin azt mondta neki: „Nem akarok másik nőt, vagy másik életet”, ami meglepte őt, hiszen hajlandó volt ezt bebizonyítani azzal, hogy felajánlotta egyik szervét.

Ma az énekesnő és férje Svájcban élnek, és továbbra is együtt vannak.

Mit gondolsz Tina Turner férjének döntéséről, hogy megmentette az életét? Mi az a legfigyelemreméltóbb dolog, amit te megtennél a párodért?

via