Érdekesség

Hogyan vezette egy lesújtó veszteség Meryl Streepet ahhoz, hogy megtalálja élete szerelmét

Az Oscar-díjas színésznőnek látszólag mindene megvan: ragyogó karrier, rajongók és egy szerető házasság, amely kiállta az idők próbáját. A férjével 44 éve tartó kapcsolatát gyakran mutatják példaként az egészséges, tartós házasságra, amit nehéz megtalálni, különösen a showbiznisz világában. De a dolgok nem mindig voltak ilyen egyszerűek a hollywoodi legenda számára. Meryl Streep mindössze 6 hónapon belül elvesztette élete egyik nagy szerelmét, és megismerkedett leendő férjével.

Mi hiszünk a nagy szerelmekben, ezért úgy döntöttünk, hogy mélyebbre ásunk, és felfedezzük, hogyan alakult ki ez a különleges történet.

Streep 1976-ban ismerkedett meg John Cazale színésszel, amikor meghallgatáson voltak Shakespeare Szeget szeggel című darabjához New Yorkban. Bár a színésznő a húszas éveiben járt, Cazale pedig 14 évvel idősebb volt nála, ők ketten azonnal egymásba szerettek:

„Ő nem olyan volt, mint bárki más, akivel valaha is találkoztam. A sajátossága, az embersége, az emberek iránti kíváncsisága és az együttérzése volt az, amiért ilyen különleges volt” – mondta később Streep. Cazale is teljesen el volt ragadtatva: „mint [Cazale] szerepelt abban a darabban, az egyetlen dolog, amiről beszélt, az ő (Meryl) volt” – emlékszik vissza Marvin Starkman színész.

John Cazale y Meryl Streep

A pár 3 boldog évet töltött együtt, filmekben játszottak egymás mellett, mielőtt Cazale egészsége hirtelen romlani kezdett. Nem sokkal később, 42 éves korában tüdőrákot diagnosztizáltak nála. Nem sokkal később Cazale-nek felajánlottak egy szerepet A szarvasvadászban, amit annak ellenére elfogadott, hogy gyengének érezte magát. Streep úgy döntött, hogy társszereplő lesz a filmben, csak hogy közel lehessen hozzá.

Miután megtudták az állapotát, a stúdió ki akarta dobni Cazale-t a filmből, de Streep megfenyegette őket, hogy elmegy, ha kirúgják a férfit. A következő 5 hónapban Streep Cazale mellett volt, aki a film forgatása alatt rák elleni kezelésen vett részt.

Joe Papp színházi producer így emlékszik vissza: „Úgy gondoskodott róla, mint senki más a világon. Soha nem árulta el őt sem a jelenlétében, sem azon kívül. Soha nem árulta el, hogy nem fogja túlélni. Tudta, hogy haldoklik, úgy, ahogy egy haldokló ember tudja. Óriási reményt adott neki.”

John Cazale 1978. március 13-án hunyt el, Meryl Streep mellett. A színésznő annyira összetört és zaklatott volt, hogy úgy tűnt, a veszteség kisiklatja a karrierjét és a magánéletét is. Néhány hónappal a tragédia után Streep kénytelen volt kiköltözni a közös lakásukból.

Szembesülve azzal a fájdalmas folyamattal, hogy átnézze és összepakolja Cazale holmiját, felhívta a bátyját, Harryt, hogy segítsen neki. A sors úgy hozta, hogy Harry magával hozta egy barátját, Don Gummer szobrászt, aki később Streep férje lett.

Embed from Getty Images

Gummer meghívta Streepet, hogy maradjon a lakásában, mivel a férfinak el kellett volna utaznia a városból. A nyaralása azonban egy közlekedési baleset miatt félbeszakadt, és amikor Gummer hazatért, hogy felépüljön, Streep és ő egymásba szerettek, és 1978 szeptemberében összeházasodtak. Miközben Streep nagy becsben tartotta a Cazale-lel való 3 éves kapcsolatát, nem hagyta, hogy a tragédia megakadályozza abban, hogy továbblépjen az életben, mind a magánéletben, mind szakmailag.

Embed from Getty Images

1979-ben Oscar-díjra jelölték A szarvasvadász című filmben nyújtott alakításáért, de végül a következő évben a Kramer kontra Kramer főszerepéért nyerte el a díjat. A hollywoodi ikon a továbbiakban több mint 70 filmben szerepelt, és 4 évtizedes karrierje során jelentős díjakat nyert.

Embed from Getty Images

Streep karrierje virágzott, és magánélete is hasonlóan teljes volt. 1983-ban újabb Oscar-díjat nyert a Sophie választása című filmért, és ugyanebben az évben Streep és Gummer üdvözölte első gyermekét: ” Ez a baba egy pozitív elköteleződés elég kétségbeesett időkben. Ez a legnagyobb dolog, ami valaha történt velem.” – mondta a színésznő a sajtónak. Gummernek és Streepnek 4 közös gyermeke van, egy fia és 3 lánya, akik mindhárman édesanyjuk nyomdokaiba lépnek a pályaválasztás tekintetében.

From left, Meryl Streep’s daughters Mamie Gummer, Grace Gummer and Louisa Gummer attend the premiere of „The Iron Lady” at the Ziegfeld Theater on Tuesday, Dec. 13, 2011, in New York. (AP Photo/Peter Kramer)

A tragikus körülmények ellenére, amelyek összehozták őket, Gummer és Streep kapcsolata Hollywood egyik leghosszabb házasságává nőtte ki magát: „Még nem tettem túl magam John halálán, de tovább kell élnem, és Don megmutatta nekem, hogyan kell ezt megtennem” – vallotta be Streep egy interjúban.

Voltál már szerelmes a legvalószínűtlenebb körülmények között? Mi a véleményed Meryl Streep szerelmi történetéről? Szerinted a sors, a szerencse vagy valami más volt az oka?

via