Érdekesség

„Igen, hatalmas vagyok, és ez kemény!” Egy nő válaszol a bántó megjegyzésekre, amelyeket váratlanul kapott terhessége alatt

A terhesség lehet a legboldogabb időszak egy nő életében, de váratlan kihívásokkal is járhat, és a nő testét a végletekig feszítheti. Ráadásul a leendő anyukák gyakran kapnak kéretlen tanácsokat, nem kívánt figyelmet és akár durva megjegyzéseket is. A legtöbb nőnek nem könnyű csak úgy lesöpörni ezeket a dolgokat és túllépni rajtuk, de egy anyuka nemrég megmutatta mindenkinek, hogyan kell méltóságteljesen kezelni a negativitást.

Az anyuka, aki gonosz megjegyzéseket kap a „hatalmas” pocakja miatt, nem enged a ’szégyenítésnek’. A 29 éves nevadai Eliana Rodriguez júniusban adott életet második gyermekének, egy kisfiúnak. Bár terhessége és a kis Sebastian egészséges volt, Rodriguez nagy pocakja miatt egy csomó bántó megjegyzést kapott, az „Úgy nézel ki, mintha ikreket várnál” és a „Biztos nagyon fájdalmas lehet” megjegyzésektől kezdve.

Míg a nagy terhességi pocak konkrét egészségügyi problémákat is jelezhet, más esetekben ez teljesen természetes, és csak a női test növekedése. Rodriguez azt mondja, hogy ő és a babája teljesen jól voltak és vannak. Az orvosa megnyugtatta, hogy nincs miért aggódnia, és hogy a kis termetének és a rövid törzsének lehet, hogy köze van hozzá.

Rodriguez hangsúlyozza, hogy mindkét babája nagy volt terhessége alatt, így nem lepődött meg: „Az első terhességem pontosan ugyanilyen volt!” De bevallja, hogy a most 3 éves kislányával, Sofiával való első terhességéhez képest ez a mostani egy kicsit nagyobb kihívás volt, mert meg kellett küzdenie a vérszegénységgel.

Ami viszont kellemetlen meglepetésként érte, azok a durva megjegyzések voltak néhány ember részéről. Rodriguez elmondta, hogy az interneten könnyű figyelmen kívül hagyni az idegenek gonosz megjegyzéseit, de az emberek a való életben is gyakran durvák. Még azt is mondták neki, hogy „undorítóan” néz ki. Néhányan azt javasolták neki, hogy „nézesse meg, van-e benne még egy baba”, míg mások rámutattak, hogy milyen „hatalmas”.

Ami a legjobban megdöbbentette, az az volt, hogy a sok érzéketlen megjegyzés nőktől érkezett. Rodrigueznek azonban sikerült higgadtnak maradnia, és soha nem reagált durván. Általában csak olyanokat mondott, hogy „Igen, hatalmas vagyok, és ez nehéz”. Az Instagram-posztja, amelyben mosolyogva osztotta meg ezeket a sértéseket, viharként tarolta le az internetet, és története sok más nővel is összecsengett.

A sok negatívum ellenére ez a fiatal anyuka a kedvességet választotta. Azt mondja, hogy az embereknek nem szabadna elhamarkodottan ítélkezniük, és több szeretetet és együttérzést kellene tanúsítaniuk a terhes nők iránt. „Már az is nehéz, hogy ennyi fizikai változáson mész keresztül, amit szó szerint nem tudsz irányítani – nem is beszélve az érzelmi változásokról” – mondta Rodriguez.

„Függetlenül attól, hogy valaki terhes-e vagy sem, mindig azt mondtam, hogy ha nincs semmi szép mondanivalód, akkor jobb, ha nem mondasz semmit. Ezért szeretek másokat erősíteni és felemelni, mert már így is elég gyűlölet és negativitás van mindenhol” – tette hozzá Rodriguez. Sebastian, aki június 11-én született, 3.76 kilót nyomott és 52 cm hosszú volt születésekor. Büszke szülei és idősebb nővére üdvözölték őt.

Hogy telt a terhességed? Tapasztaltál valami szokatlant? Hogyan birkóztál meg vele?

via