Érdekesség

Így néz ki a légiutas-kísérő képzés Kínában

Ha valaha is kínai légitársasággal utazol, nézd meg alaposan a légiutas-kísérőket, akik a kávédat töltik. Hiszen ezeknek a lányoknak a gyönyörű mosolya és tökéletes testtartása sok-sok órányi intenzív képzés és kemény munka eredménye.

Ma úgy döntöttünk, hogy elmeséljük, min kell keresztülmenniük a fiatal nőknek, hogy légiutas-kísérői állást kapjanak Kínában.

Ezek a bájos lányok a Szecsuán tartománybeli Csengtuban található Polgári Légiközlekedési Főiskola hallgatói. A stewardess-jelöltek kecses mosolyt gyakorolnak úgy, hogy egy pálcikát tartanak a fogaik között. Emellett magazinokat helyeznek a fejükre, hogy elérjék a tökéletes testtartást.

Egy másik gyakorlat, amely segít a lányoknak a remek testtartásban, az egyensúlyozás. A légiutas-kísérő-tanulóknak három percig kell egy üvegpalackot egyensúlyozniuk a fejükön.

A légikísérő-tanoncok egy papírlapot is tartanak a térdük között, hogy megtanulják, hogyan kell helyesen állni.

A fiatal férfiak és nők szigorú testtartási tréningeken vesznek részt, hogy megfelelően viselkedjenek a repülés során.

A biztonság szintén nagy hangsúlyt kap a főiskolán. Vannak olyan speciális osztályok is, ahol a diákokat túlélési készségekre és harcművészeti technikákra, például kung-fura és taekwondóra tanítják.

Néhány harcművészeti órát a szabadban tartanak, és inkább hasonlítanak a hadsereg újoncainak képzésére, mint a kezdő légiutas-kísérőkére.

A lányok keményen dolgoznak, hogy erősebbek legyenek, és növeljék az ütésük erejét. Kiképzik őket arra, hogyan kell átmenniük az akadálypályákon, valamint arra, hogyan kell védekezni egy éles fegyveres támadás ellen. A záróvizsga letétele az utolsó lépés ahhoz, hogy hivatalosan is az utaskísérő személyzet tagja lehessen, ez a feladat azonban meglehetősen nagy kihívást jelent. Ahhoz, hogy sikeres főiskolai diplomát szerezzenek, a diákoknak első próbálkozásra fél kézzel kell összetörniük egy kerámia tányért.

Különös figyelmet fordítanak azokra az órákra, ahol a légiutas-kísérő-jelölteket megtanítják arra, hogyan semlegesítsék egy bűnöző vagy terrorista szándékát a repülés során.

Nehéz elhinni, de ezek a bájos hölgyek szigorú és intenzív képzésen vesznek részt annak érdekében, hogy minden utas biztonságban és jól érezze magát a fedélzeten.