Érdekesség

Ismerd meg Harnaam Kaur-t, a szakállas hölgyet, aki az állapotát a szépsége erejévé változtatta, és megnyerte a szívünket

Egyes nőknél előfordulhat egy hirsutizmusnak nevezett állapot. Ez a durva, sötét szőrzet túlzott növekedése, amely az arcon, a mellkason, a hason és más testrészeken jelenik meg. A hirsutizmus a policisztás ovárium szindróma (PCOS) egyik tünete, és a nők akár 10%-át is érintheti. Mai főhősnőnk, Harnaam Kaur ismeri az ezzel az állapottal kapcsolatos összes küzdelmet, de túlzott arcszőrzetét szépség kiegészítőjévé változtatta, és szeretnénk, ha belemerülnél az ő tartalmas történetébe.

Harnaam Kaur küzdelme fiatal korában kezdődött.

Harnaam Kaur egy 31 éves nő, aki Angliában él. Normális életet él, mint mindenki más, csak éppen szakálla van. A szakálla nem mesterséges, a természet adta neki.

Kaur abszolút nőies, de a policisztás petefészek szindróma miatt egy különleges állapota van, amit hirsutizmusnak hívnak. A nő régebben eltávolította az arcszőrzetét, de egy nap egyszerűen abbahagyta a próbálkozást, hogy megszabaduljon tőle.

Felnőttként megtanulta elfogadni és mutogatni a szakállát, de a feladat egyáltalán nem volt könnyű. Bevallja, hogy kritizálták az arcszőrzete miatt. Most azonban elismert influencer, aki tökéletesen párosítja szakállát gyönyörű ruhákkal és gyönyörű sminkkel, hogy bebizonyítsa, a szépség sosem a testszőrzet hiányán múlik.

Büszke Guinness-rekord birtokosa.

A nemzetközi nőnap alkalmából a Guinness Rekordok Könyve 5 inspiráló női rekordtartót mutatott be, hogy a nők világszerte inspirációt találjanak. Az egyik ilyen nő Harnaam Kaur volt.

Ő lett a Guinness egyik leginspirálóbb női rekordtartója. Kaur 24 évesen és 282 naposan a világ legfiatalabb teljesen szakállas nője lett.

Kaur úgy véli, hogy a szépségsztereotípiák óriási szerepet játszanak abban, hogy hogyan bánnak az arcszőrzettel rendelkező nőkkel. Az interjújában azt mondta: „Annyira vicces, hogy ha egy férfin van, akkor rendben van, de ha egy nőn, akkor kigúnyolják. Miért kell folyton magyarázkodnom a testemről? A női testek annyira le vannak ellenőrizve.”

Azóta Kaur sokat elért, és sokakhoz eljuttatta üzenetét.

Kaur üzenete az önszeretetről szól, és nem csak az arcszőrzettel rendelkező nőkre vonatkozik. Tudatni szeretné az emberekkel, hogy bármin is mennek keresztül, nincsenek egyedül. Az interjújában kijelentette: „Nem vagy egyedül. Küzdesz az önbecsüléssel, az önbizalomhiánnyal, bármi is legyen az”. A nő most annak szenteli az életét, hogy inspirálja az embereket arra, hogy keressék magukban a szépséget, bármilyen formában, méretben és formában is jelenjen meg az.

Kaur életében sok minden megváltozott, mióta megkapta a rekord címét. Ismert motivációs előadó, és olyan magazinok címlapján szerepelt, mint a Cosmopolitan és a Glamour.

Kaur azt mondja, hogy a szakállát Sundrinak nevezte el, ami szépséget vagy szépet jelent, és a nő „ő”-ként hivatkozik a szakállára, és ez segít neki az önszeretet és az elfogadás előmozdításában.

Kaur sokak számára hatalmas inspirációvá vált.

Kaur a Marianna Harutunian Royal Fashion Day show megnyitójával debütált a kifutón. Hagyományos szikh turbánját, tengerészkék színű ruhát és fekete magassarkút viselt. A debütálás után egy szívhez szóló Instagram-posztot tett közzé, amelyben ezt írta: „Mindig is olyan akartam lenni, mint a csinos modellek, ezért emlékszem, hogy másoltam, ahogy pózoltak és sétáltak. Úgy nőttem fel, hogy azt mondták, túl kövér, csúnya és undorító vagyok ahhoz, hogy valaha is modellkedjek. Azt mondták, hogy soha nem fogok a kifutón sétálni”.

Majd minden ellenzőnek nyilatkozott: „Elég szerencsés voltam ahhoz, hogy az első szakállas nőként sétálhassak a show-n egy híres ékszertervezőnek. Alázatos volt számomra, hogy én lehettem az első modell, aki úgy sétálhatott és nyithatta meg a Royal Fashion Day bemutatóját, hogy a legendás David Bowie portréja nézett le rám!”.

Mi a leginspirálóbb dolog Harnaam Kaur történetében? Te eltávolítod az arcszőrzetedet?

via