Érdekesség Film

Az „E.T., a földönkívüli” színészek évtizedek után újra összeállnak, és mi szeretnénk „hazatelefonálni”

40 évvel ezelőtt mutatták be Steven Spielberg E.T., a földönkívüli című alkotását. Akkoriban nagy hullámokat vert, 1982-ben a legtöbb bevételt hozó film volt, és azóta is klasszikusnak számít. A történet egy csapat gyerekről, akik titokban kötődnek az idegenszerű lényhez, és az útjukról, hogy hazavigyék, megmutatta, milyen ártatlan és tiszta lehet a szeretet.

A film szereplői közel fél évszázad után nemrég összejöttek, és visszaemlékeztek, sőt, soha el nem mondott titkokat is megosztottak az élményeikről. Nézzük meg együtt, mi mindent csináltak a színészek.

Drew Barrymore

Bár Drew Barrymore már kisbaba kora óta játszik filmekben, az áttörést az E.T.-ben szerezte, amikor mindössze 7 éves volt. Mindig is reflektorfényben volt, és azóta karrierje csak virágzott. A színésznő a The Drew Barrymore Show műsorvezetőjeként meghívta egykori színésztársait, Henry Thomast, Robert MacNaughtont és Dee Wallace-t, hogy megünnepeljék a film premierjének negyvenedik évfordulóját.

Henry Thomas

Henry Thomas nem hagyta abba azt, amit szeret, a filmvásznon szerepelni, és ma már háromgyermekes apuka. A színész mélyen belevetette magát a thrillerek világába, és A Hill-ház szelleme és A Bly-udvarház szelleme című filmekben nyújtott alakításai az IMDb-n a 2 legjobb szerepe, amelyekről elragadó kritikákat kapott.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Henry Thomas (@hjthomasjr) által megosztott bejegyzés

Robert MacNaughton

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Robert Macnaughton (@robert_macnaughton) által megosztott bejegyzés

Robert MacNaughton, Drew Barrymore és Bianca Hunter

A leginkább a klasszikus filmben Elliott idősebb testvérét, Michaelt alakító szerepéről ismert színész elsősorban a színházban és a televízióban dolgozott. Ma már nyugdíjas, és boldog házasságban él Bianca Hunterrel, aki szintén osztozik a mozi iránti szeretetében, hiszen ő is színésznő. Sőt, MacNaughton azt is megosztotta, hogy Barrymore tulajdonképpen a házasságközvetítőjük volt, amikor még fiatalok voltak.

Dee Wallace

Az egykori balerina szólista Dee Wallace az 1970-es években kezdte képernyős karrierjét. Fél évszázaddal később már lenyűgöző 272 IMDb kreditet tudhat magáénak. A 90-es évek óta boldog házasságban él, és egy lánya van – Gabrielle Stone író, színésznő és rendező.

Kevéssé ismert titkok az E.T., a földönkívüliről

Embed from Getty Images

– Drew Barrymore megosztotta, hogy a forgatás alatt tényleg elhitte, hogy E.T. valódi: „Nagyon, nagyon szerettem őt, olyan mélyen. Odamentem és ebédet vittem neki”. Henry Thomas megerősítette ezt, mondván, hogy Barrymore egyszer megkérte a stábot, hogy hozzanak sálat E.T.-nek, mert „fázott”.
– Dee Wallace hozzátette, hogy gyakran találták Barrymore-t E.T.-vel beszélgetni, és ezt tudatták Spielberggel, a rendezővel. Később 2 embert nevezett ki, hogy tartsák „életben” E.T.-t, így amikor Barrymore odament hozzá beszélgetni, ő reagálni tudott rá, és életben tartotta a kislány varázsát.
– A film összes jelenetét időrendi sorrendben vették fel, ami szokatlan a filmiparban. Ennek oka az volt, hogy a gyerekek valódi kapcsolatot alakíthassanak ki E.T.-vel – valójában soha nem látták az E.T.-jelmezt anélkül, hogy egy színész ne lett volna benne. Abban a jelenetben, amikor a gyerekeknek el kellett búcsúzniuk az idegentől, a szívfájdalmuk a lehető legvalóságosabb volt.

Mikor láttad először az E.T., a földönkívüli című filmet? Ha teleportálhatnál egy film univerzumába, melyiket választanád és miért?

via