Állatok

Ismerd meg Kefirt – a Maine Coon cicát, amely több mint 12 kilót nyom és folyamatosan növekszik

Érdekes tény: a világ népességének átlagéletkora 31 év – ez nem tűnik soknak, különösen, ha összehasonlítjuk a világ legidősebb élő macskájával, amely nem kevesebb, mint 38 éves lett. A macskák állandóan világrekordokat döntenek, mi pedig ráakadtunk Kefirre, akit nemrég a világ legnagyobb macskájának neveztek, és szerettünk volna beavatni titeket a nyávogásba – bocsánat, hírbe.

A szerencsés gazda és Kefir legjobb barátnője, Yuliya megválaszolt néhány kérdést, tehát készüljetek fel, hogy megismerjétek ezt a fehér, királyi kinézetű Maine Coon macskát.

A 12,2 kg súlyú Maine Coon macska, Kefir – az interneten keltett jelentős benyomást. A Yuliya 2 lánya által az erjesztett tejtermék után elnevezett macska elhiteti az emberekkel, hogy ő egy kutya, még akkor is, ha elméletileg még mindig egy cica. Míg egy tipikus házimacska 1-2 éves korára teljesen kifejlődik, a Maine Coonok csak 3-4 éves korukban hagyják abba a növekedést.

Kefir Yuliya első macskája, és amikor befogadták a családjukba, nem számítottak arra, hogy ilyen nagyra nő. Kefir nagyon okos és intelligens, természeténél fogva. Yuliya háztartásában emberként tekintenek rá.

Emberhez hasonló viselkedést tanúsít, amikor vacsoraidő van, Kefir saját székén ülve társaságot nyújt családjának az asztalnál.

Kefir mancsai elég erősek ahhoz, hogy a ház összes ajtaját kinyissa. És egy részlet, amit nem tudtunk, hogy ez a macska nem olyan, mint a többi, nemcsak a mérete miatt, hanem azért is, mert Kefir abszolút szereti a vizet, és imád úszni! Az „olimpiai” úszási gyakorlatának egyik hátránya, hogy a bundája nagyon sokáig szárad.

Amikor a barátok és ismerősök meglátogatják, csodálattal tekintenek Kefirre – aki imádja, ha ölelgetik, simogatják, és igazán ragaszkodó. A macska imád a konyhaasztalon feküdni. Amikor megkérdezték, mi Kefir kedvenc hobbija, Yuliya azt mondta – „a kedvenc tevékenysége, hogy éjszaka rajtam alszik” – de ez már nagyon nehézkessé vált.

Ha szeretnéd követni Kefirt és kalandjait, itt és itt megteheted.

Te macska- vagy kutyapárti vagy? Hagyod, hogy a háziállatod veled aludjon az ágyadban? Írd meg nekünk a hozzászólásokban.