Életmód

Mi történhet a testeddel, ha a melltartó nem illik rá?

Minden nő, aki valaha is próbált már tökéletes melltartót találni, valószínűleg tudja, hogy hányféle típus és lehetőség létezik belőle. Bár még a választék bősége ellenére is világszerte sok nő visel rossz melltartóméretet. Bár úgy tűnhet, hogy egy rosszul illeszkedő melltartó nem olyan nagy probléma, a túl kicsi vagy túl nagy melltartó folyamatos viselése komolyan befolyásolhatja az egészséget.

Kiderítettük, hogy pontosan hogyan befolyásolja a rosszul illeszkedő melltartó a nők egészségét, és szeretnénk megosztani az eredményeket olvasóinkkal. Ha pedig tudni szeretnéd, hogyan válaszd ki a tökéletes melltartót, nézd meg a cikk végén.

1. Hát-, nyak- és mellfájdalom

Tanulmányok szerint a rossz méretű melltartó számos egészségügyi problémát okozhat. A legelterjedtebbek a hátfájás, a nyakfájás és a mellfájás. A rosszul illeszkedő melltartók nem nyújtanak megfelelő tartást, és túlzott pántnyomást okoznak, ami rossz testtartáshoz és ennek következtében fájdalomhoz vezethet a törzs különböző részein.

2. Fejfájás

A kis melltartó okozta extra nyomás fejfájáshoz is vezethet. Ha a melltartó nem illeszkedik megfelelően, a mellek súlya megnyújtja a melltartópántokat, és további nyomást gyakorol a vállakra, ami nyakfájást és fejfájást okozhat. A gyakorlatban bebizonyosodott, hogy a melltartó méretének korrigálása hatékonyan orvosolja a fejfájás problémáját.

3. A vállak deformálódása

A fent említett pántnyomás „melltartópánt defektust” is okozhat. Amikor a melltartó nem nyújt megfelelő tartást, a túlzott súly miatt a melltartópántok a nő vállába tapadnak. Tanulmányok szerint a kis méretű melltartó tartós viselése olyan nagy nyomást gyakorol a vállak lágyszövetére, hogy az deformációt okozhat.

4. Bőrproblémák

A túl nagy melltartók viszont nem nyújtanak elegendő tartást, ami a mell bőrének károsodását okozhatja. Tanulmányok kimutatták, hogy a gravitáció okozta melldeformáció a mell felső régiójában a bőr megnyúlását okozza. Ráadásul a vizsgálat kisebb mellű résztvevői ugyanúgy bőrkárosodást tapasztaltak, mint a nagy mellűek.

Hogyan válassz megfelelő illeszkedésű melltartót

Van egy módszer a mellméret megmérésére, hogy végre megtaláljuk a megfelelően illeszkedő melltartót. A tökéletes melltartó kiválasztásához 2 paramétert kell ismerned: a pántot és a kosarakat.

Ahhoz, hogy megtaláld a pántméretedet, mérd meg a mellkasodat körbe, közvetlenül a melleid alatt. Ezután kerekítsd az eredményt a legközelebbi 0-ra vagy 5-re végződő számra.

A kosárméret megtalálásához lazán mérd meg a mellek legteltebb részét. Ezután vond le a mellbőségedből a mell alatti kerületedet. Az eredmény 12 cm-ig A kosárméretet jelent, majd minden további 2 cm egy kosárméretet jelent, pl. 12-14 cm B kosárméret, 14-16 cm C kosárméret, és így tovább.

Megjegyzés: Ezek a számítások átlagot jelentenek; a melltartóméretek márkánként eltérőek lehetnek. Fontos, hogy elsősorban kényelmesen érezd magadat.

Ismered a helyes melltartóméretedet? Tapasztaltad már a rosszul illeszkedő melltartó tüneteit?