Érdekesség

Jamie Lee Curtis lánya a vörös szőnyegen debütál, miután transzneműként mutatkozott be, és anyukája reakciója üdítően hatott

Annak ellenére, hogy a világunk az elmúlt évtizedekben sokat változott az LMBTQ-egyenlőség terén, a coming out sokak számára még mindig nagyon érzelmes és személyes élmény lehet. A coming out sebezhetőséget jelent, és fennáll a kockázata annak, hogy potenciális elutasítással kell szembenézni. Azon szülők számára, akiknek gyermeke az átmenet mellett döntött, ez egy olyan kihívást jelentő élmény lehet, amely nagyon kiegyensúlyozott érzelmeket és bölcsességet igényel. Jamie Lee Curtis színésznő és aktivista biztosan tudja ezt, és mai cikkünkben bemutatjuk személyes megközelítését és kapcsolatát transz lányával, Rubyval.

Jamie Lee mindig is kiállt a képviselet és az egyenlőség mellett.

Jamie Lee Curtis színésznő és aktivista, aki soha nem hallgatott az emberek egyenlőségéről. A nő lelkes harcos a társadalom nagy változásáért és az emberi jogok tudatosításáért.

Különösen aggódik a transzfóbia miatt, amelynek a mindennapokban is szemtanúja volt, és interjúiban nyíltan beszélt érzéseiről. Azt mondja: „Szóval Jamie Lee Curtis fél, és neked is félned kellene. És Jamie Lee Curtisnek van hangja, és megpróbálja használni. És neked is ezt kellene tenned. És így változtatjuk meg a dolgokat. Gondolkodunk róluk, tanulunk róluk, aztán használjuk a hangunkat, hogy felhívjuk rájuk a figyelmet, és harcoljunk ellenük.”

A színésznő a saját családjában is példát mutat nézeteiből.

Jamie Lee-nek és férjének, Christopher Guestnek két örökbefogadott lánya van, a 35 éves Annie és a most 26 éves Ruby. Kisebbik lánya, Ruby 2020-ban vallotta be, hogy transznemű, és az a nap, amikor ezt bejelentette szüleinek, valószínűleg az egyik legemlékezetesebb marad édesanyja és saját maga számára is. Ruby így írja le érzéseit az interjúban: „Félelmetes volt – már csak a puszta tény, hogy olyasmit mondtam el nekik rólam, amit nem tudtak. Félelmetes volt – de nem aggódtam. Egész életemben annyira elfogadóak voltak velem szemben”.

Odaadó anyukaként Jamie Lee nem habozott elfogadni lánya minden egyes döntését és véleményét. Új dolgokat kellett megtanulnia, miután gyermeke transzneműként vallotta magát, és őszintén így írja le: „Új nyelvet beszélni. Új terminológiát és szavakat kell megtanulni. Új vagyok ebben. Nem vagyok olyan, aki úgy tesz, mintha sokat tudna róla. És el fogom szúrni, hibázni fogok. Szeretném megpróbálni elkerülni, hogy nagy hibákat kövessek el”.

A lányával együtt megjelenni a vörös szőnyegen Jamie Lee számára már-már eseményszámba megy.

A Halloween sztárja igazán büszke anyuka. Nagyra értékeli lánya átváltozását, és azt mondja: „Csodálkozva és büszkén néztem, ahogy a fiunkból Ruby lányunk lett”.

Ruby Guest idén debütált a vörös szőnyegen, miután coming outolt transzneműként. A Halloween véget ér premierjén édesanyjával együtt vett részt. A premier egy családi esemény volt, és Ruby csatlakozott nővéréhez, hogy támogassa anyukájukat a film világpremierjén.

Mindhárom nő elbűvölően nézett ki az eseményen, hiszen mindhárman hosszú estélyi ruhát viseltek. Ruby egy ezüst pliszírozott ruhát viselt fekete blézerrel, és együtt látták szerető édesanyjával, amint kéz a kézben járnak. Jamie Lee az Instagramján egy rövid, de nagyon érzelmes képaláírást írt anyai érzéseiről ezen a különleges napon. A fotójukat egy szívhez szóló üzenettel látta el: „A családom. A legbüszkébb anya. Szeretetteljes támogatás”.

Jamie Lee nevelési stílusának melyik részét alkalmazod a családodban? Mi lenne a reakciód, ha a gyermeked előállna azzal, hogy transznemű?

via