Állatok Érdekesség

Kiderült, hogy Ausztrália a kék méhek otthona, és a világ nem tud betelni a fényképeikkel

A sárga és a fekete azok a színek, amelyekre a legtöbben gondolunk, amikor meghalljuk a „méh” szót. Kiderült azonban, hogy a méhek is szeretnek más színeket viselni. Az Amegilla cingulata vagy kék sávos méhek testén kék csíkok vannak, és annyira egzotikusan néznek ki, hogy úgy tűnik, az anyatermészet egy pillanatra bekapcsolta a fordított színek üzemmódot.

Mi dörzsöltük a szemünket, amikor először láttunk kék sávos méheket, és alig várjuk, hogy többet mesélhessünk ezekről a rendkívüli lényekről.

Az Amegilla cingulata Ausztráliából származik, Tasmania kivételével az ország minden területén észlelhető. Ezek a fekete-kék szépségek nagyon fontosak az ausztrál élelmiszeripar számára, mivel segítenek beporozni az országban a növények legalább 30% -át. Ezek a szokatlan rovarok Pápua Új-Guineában, Indonéziában, Malajziában és néhány más régióban is láthatók.

Mind a hím, mind a nőstény méheknek szemet gyönyörködtető csíkjai vannak opálos kék színben. És van egy egyszerű módja annak, hogy a hím méheket megkülönböztessük a nőstényektől: a hímeknek 5 kék sáv van a hasukon, míg a nőstényeknek 4.

Méhek más országokban:

Méhek Ausztráliában:

Az Amegilla cingulata méhek nem annyira agresszívek, mint más méhek, de azért meg tudnak szúrni. A nagy csoportokban élő mézelő méhekkel ellentétben a kék sávos méhek kedvelik a magányt. A méhek többnyire kék virágokból gyűjtenek nektárt. Ragaszkodnak egy virághoz, és remegni kezdenek, hogy felszabadítsák a pollent.

Az Amegilla cingulata kék csíkjai igazán elbűvöltek minket, és íme még 10 fotó ezekről a csodálatos méhekről, amelyeket szívesen megmutatunk!

1.

2.

344 December 10 IMG_1371

3.

4.

5.

Blue-banded flower bee Amegilla cingulata_8327

6.

7.

8.

9.

10.

Mi a legszokatlanabb rovar vagy állat, amit valaha láttál? Mondd el nekünk kommentben!