Érdekesség Film

Kristen Stewart elárulta legújabb véleményét az Alkonyat-filmekről, ami meglepheti a rajongókat

Több mint 15 évvel az ikonikus Alkonyat-sorozat premierje óta Kristen Stewart, a Bella Swant életre keltő színésznő új nézőpontból tekint vissza a franchise-ra. Nézd meg, mit mondott!

A „gótikus hajlam”

A most 33 éves Stewart az Alkonyat-sorozatban rejlő queer elemekkel kapcsolatban kifejtette véleményét: „Ez egy ilyen meleg film”. Rámutatott a saját maga, Taylor Lautner és Robert Pattinson alkotta trióra, hangsúlyozva, hogy a finom queerség a narratívában rejtve volt, és nem is nagyon ismerték el. Stewart érdekesen jegyzi meg: „Az egész az elnyomásról szól, arról, hogy azt akarod, ami tönkretesz téged. Ez egy nagyon gótikus, meleg hajlam, amit imádok”.

Az Alkonyat összetett szerelmi története

A Stephenie Meyer bestseller regényei alapján készült Alkonyat a tinédzser Bella Swan, a vámpír Edward Cullennel (Robert Pattinson) és a vérfarkas Jacob Blackkel (Taylor Lautner) való bonyolult kapcsolata és végül vámpírrá válása körül forog. Bár a romantikus dinamika elsősorban a heteroszexuális kapcsolatokra koncentrál, Stewart utalást tesz egy árnyalt queerségre, amelyet most utólag érzékel.

Kristen Stewart nézőpontjának fejlődése

Stewart legújabb gondolatai az Alkonyat-sorozatról összhangban vannak a saját szexualitásáról alkotott változó felfogásával. Az Associated Pressnek adott 2019-es interjújában arról beszélt, hogy az Alkonyat-korszakban milyen nyomást érzett a szexualitása meghatározására. „Hatalmas felelősséget éreztem, olyasmit, ami miatt tényleg őszintén aggódtam, hogy ha nem tudom megmondani, hogy így vagy úgy, akkor valahogy lemondok egy oldalról” – magyarázta. Stewart azonban hangsúlyozta a szabadságot, hogy az ember őszinte lehet az identitásával kapcsolatban: „Az a tény, hogy most már nem kell, sokkal igazabb”.

A hitelesség ünneplése

A személyes identitás elfogadásának szószólójaként Stewart tapsol a fiatalabb hollywoodi sztároknak, akik elutasítják a címkéket, és nyíltan kifejezik autentikus énjüket. Arra bátorítja az egyéneket, hogy fedezzék fel és legyenek hűek a vágyaikhoz, kifejezve, hogy egy ilyen megközelítést másképp érzékeltek volna a középiskolában, ahol gyakran az egyszerűség uralkodott.

Mivel a befogadásról és a médiában való reprezentációról szóló viták egyre inkább előtérbe kerülnek, Stewart elmélkedései értékes betekintést nyújtanak a történetmesélés árnyalt aspektusaiba, amelyeket talán figyelmen kívül hagytak az Alkonyat-sorozat kezdeti megjelenésekor.

via