Érdekesség

„Megértettem, hogy keményen kell dolgoznom” – Hogyan hagyta maga mögött Mark Wahlberg a múltját, hogy sztárrá váljon

Mark Wahlberget valószínűleg olyan filmekből ismered, mint a Megjött apuci! vagy a Transformers, vagy talán lenyűgöző, jól kidolgozott testalkata miatt. De kevesen tudják, hogy ez a kasszasikert hozó színész olyan pillanatokon ment keresztül, amelyek megtanították neki, hogy a hírnév, a siker és a szerencse erőfeszítéssel és elszántsággal érhető el.

Ezért szeretnénk egy kicsit mesélni nektek ennek a hollywoodi sztárnak az életéről és karrierjéről, aki kemény munkával jutott fel a csúcsra. Hisszük, hogy az ő története arra inspirálhat, hogy soha ne add fel.

A rakoncátlan gyerektől a kasszasikert hozó színészig

Mark Robert Michael Wahlberg öt évtizeddel ezelőtt született Bostonban. Kilenc testvér közül ő a legfiatalabb. Tinédzserként nem volt egy könnyű gyerek. Sőt, lázadása miatt a rendőrséggel is meggyűlt a baja, és 45 napot töltött egy javítóintézetben. Amikor kijött onnan, rájött, hogy meg kell változtatnia az életét: „Tudtam, hogy csak úgy lehetek sikeres, ha keményen dolgozom és helyesen cselekszem” – vallotta egy interjúban.

A ’80-as években egyik testvére a sikeres popzenekar, a New Kids on the Block tagja volt, és talán ez az, ami arra sarkallta Markot, hogy ismertté váljon a médiában. Persze az első választása nem Hollywood, hanem a rapzene volt. Mark rapperként kezdte pályafutását, a Marky Mark and the Funky Bunch nevű együttes élén, amellyel néhány slágere is született.

Embed from Getty Images

Szinte ezzel egy időben irigylésre méltó és markáns fizikuma miatt egy híres fehérneműmárka reklámmodelljeként dolgozott.

Két évvel később Danny DeVito oldalán debütált a Reneszánsz ember című filmben. Ezután Leo DiCaprio oldalán forgatta az Egy kosaras naplója című filmet, majd 1997-ben a Boogie Nights című nagy port kavaró film főszerepét követően vált híressé, és a kritikusokat megdöbbentette színészi képességeivel.

Ettől kezdve Mark Wahlberg soha nem hagyta abba a színészkedést, évente egy, két vagy több filmet forgatott, emellett televíziós produkciókban is szerepelt, és producerként is dolgozott. Elmondható, hogy mindent eljátszott már: volt rendőr, halász, kőműves, tűzoltó, olajfúró, katona és bokszoló. Mind egyszerű karakterek, akikkel a nézők könnyen azonosulni tudnak.

Fegyelem és alkalmazkodóképesség a sikere kulcsa.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Mark Wahlberg (@markwahlberg) által megosztott bejegyzés

Tehetsége és kemény munkája Hollywood egyik legjobban fizetett színészévé tette. „Mindig kész vagyok tízszer, százszor többet dolgozni, mint a többi profi a forgatáson, és mindig kész vagyok ötletelni, vagy pontosan azt csinálni, amit a rendező mond” – mondja Mark. Kiterjedt karrierje több kasszasikerfilmet is magába foglal.

Most azonban a színész inkább olyan karakterekre összpontosít, amelyek megérintik a közönség szívét: „Úgy érzem, egy új fejezet kezdődik számomra, ahol segíthetek az embereknek. Mindenképpen arra akarok koncentrálni, hogy többet tegyek” – kommentálja. És elkötelezett az iránt, hogy ezt tegye, még akkor is, ha ezek a szerepek azt jelentik, hogy Wahlbergnek az egész külsejét át kell alakítania, hiszen a Stu atya című filmhez több kilót is felszedett a szerep kedvéért.

Hírneve mögött egy családapa rejtőzik

Ennek ellenére a magánélete nem sokban különbözik más férfiakétól. 2009-ben vette feleségül Rhea Durham modellt, akitől négy gyermeke született, két lány és két fiú. Sűrű időbeosztása ellenére Mark nagyon is jelen van a családja életében.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Mark Wahlberg (@markwahlberg) által megosztott bejegyzés

Ezt fegyelmezett rutinjának köszönhetően tudja elérni, mert ahogy ő mondja: „Egy napban több mint elég idő van”. Így használja ki a lehető legjobban az idejét azzal, hogy reggel nagyon korán kel, hogy edzeni tudjon, hogy elvigye a gyerekeket az iskolába, és hogy minden este kivétel nélkül hazaérjen vacsorázni.

Mindenekelőtt családapa, csak azután híresség, akinek sikerült lázadó oldalát maga mögött hagyva nagylelkű és jótékonykodó emberré válnia. Sőt, aktívan részt vesz egy jótékonysági szervezetben, amely hátrányos helyzetű fiatalokat segít.

Mark egyértelmű példa arra, hogy a múltbeli tettek nem határozzák meg az embereket. „Úgy gondolom, hogy az, hogy képes voltam megváltoztatni az életemet, büszkévé tenni az édesanyámat és jobb emberré válni, megtisztelő érzéssel tölt el minden alkalommal, amikor hazamegyek” – magyarázza. Mi pedig tapsolunk neki ezért.

Milyen dolgokat hagytál magad mögött a múltból, hogy jobbá válj? Hogyan sikerült elérned?

via