Érdekesség

„Mi mással kell még szembenéznem? Nem félek” – Hogyan állta meg a helyét Selena Gomez a nehéz időkben?

Selena Gomez az egyik legnépszerűbb fiatal előadó. Karrierjét gyerekként a Barney és barátaiban kezdte, és onnantól kezdve sikert sikerre halmozott a tévéműsorokban, filmekben és énekesi karrierjében. De nem volt minden sima ügy, az utóbbi időben különböző testi és lelki betegségekkel küzdött.

Az alábbiakban elmeséljük, hogyan tudott Selena Gomez az elmúlt években előrejutni, és hogyan inspirálhat másokat a története.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Selena Gomez (@selenagomez) által megosztott bejegyzés

2013-ban, 21 éves korában Selena Gomeznek le kellett mondania világkörüli turnéját a lupusz tünetei miatt. A bulvársajtóban azonnal felröppentek olyan pletykák, hogy ez a szerek miatt történt, de ezt hamarosan elvetették.

Egy interjúban így nyilatkozott: „Annyira szerettem volna azt mondani, hogy ‘Fogalmatok sincs róla. Kemoterápián vagyok.'” Az énekesnő 2014 óta több kezelésen is átesett, hogy ellensúlyozza a lupusz hatásait.

2016-ban úgy döntött, hogy szünetet tart, és így nyilatkozott: „Mint tudjátok, lupuszom van, egy olyan betegség, ami sokféleképpen befolyásolhat. Úgy tapasztaltam, hogy a szorongás, a pánikrohamok és a depresszió a betegség mellékhatásai… Szeretnék proaktív lenni, és az egészségem és a boldogságom megőrzésére összpontosítani… Ezért úgy döntöttem, hogy az a legjobb, ha kiveszek egy kis szabadságot.”

Még abban az évben Selena először lépett nyilvánosság elé az American Music Awards-on, ahol megnyílt a közönség előtt. „Abba kellett hagynom, mert teljesen összetörtem belülről… Nem akarom látni a testeteket az Instagramon. Azt akarom látni, ami itt van (a szívetekben). Nem próbálok érvényt szerezni, és már nincs is szükségem rá. Ha megtörtél, nem kell megtörtnek maradnod.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Selena Gomez (@selenagomez) által megosztott bejegyzés

2017 elején Selena Gomez részt vett a 13 okom volt című sorozat fejlesztésében, amely egy regényen alapul, és olyan nehéz témákkal foglalkozik, mint a depresszió, a zaklatás és az érzelmi bántalmazás.

„Bármit megtennék azért, hogy jó hatással lehessek erre a generációra. Úgy gondolom, hogy ez a sorozat egy olyan élmény, amely végső soron nagyon nehéz és sötét témákra világít rá egy nagyon nehéz és sötét időszakban” – nyilatkozta az énekesnő.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Selena Gomez (@selenagomez) által megosztott bejegyzés

2017 szeptemberében Selena Gomez elárulta, hogy veseátültetést kapott egyik legjobb barátnőjétől, Francia Raisa színésznőtől. „A legnagyobb ajándékot és áldozatot adta nekem azzal, hogy nekem adományozta a veséjét. Hihetetlenül áldott vagyok. Annyira szeretlek ” – írta az Instagramon.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Selena Gomez (@selenagomez) által megosztott bejegyzés

A színésznő 2018 szeptemberében egy pszichiátriai központba került, mivel erős érzelmi válságba került. Úgy tűnik, a krízis azután következett be, hogy több vizsgálaton is átesett, amelyeken a fehérvérsejtszáma rendkívül alacsony volt. Másodszorra is visszavonult a közösségi médiától, hogy az egészségére koncentráljon.

Három hónappal később visszatért a közéletbe a közösségi médián közzétett posztja révén: „Hidd el, nem könnyű, de büszke vagyok arra az emberre, akivé válok.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Selena Gomez (@selenagomez) által megosztott bejegyzés

2020 elején Miley Cyrus egy interjújában Selena így nyilatkozott: „Az egyik legjobb elmegyógyintézetbe jártam. A McLean Kórházba, és miután évekig sok különböző dolgon mentem keresztül, rájöttem, hogy bipoláris vagyok. Úgy érzem, amikor végre kimondtam, amit ki akartam mondani, mindent tudni akartam róla, és ez elvette a félelmet.”

„Depressziós és szorongásos problémáim vannak, és nehezen tudtam önmagam lenni. Az, hogy szünetet tartottam a közösségi médiától, a legjobb döntés volt, amit valaha is hoztam a mentális egészségem érdekében. Nagy híve vagyok a terápiának, és mindig olyan magabiztosnak érzem magam, amikor vigyázok magamra” – írta az énekesnő.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Selena Gomez (@selenagomez) által megosztott bejegyzés

„A lupuszom, a veseátültetésem, a kemoterápia, a mentális betegségem, a nagyon nyilvános szívfájdalmak átélése, ezek mind olyan dolgok voltak, amelyeknek őszintén szólva le kellett volna dönteniük engem” – mondta Selena egy médiumnak. „Minden alkalommal, amikor átmentem valamin, azt gondoltam: ‘Mi mással, mi mással kell még megbirkóznom?'”

Elmagyarázta, hogy befelé nézett, hogy erőt merítsen a folytatáshoz. „Segíteni fogsz az embereken” – emlékezett vissza, hogy ezt mondta magának. „Ez volt az, ami miatt folytattam. Lehetett volna olyan időszak, amikor nem voltam elég erős, és tettem volna valamit, amivel ártottam volna magamnak. Igen, küzdök a mentális egészséggel. Voltam depressziós, és szorongtam. Úgy éreztem, hatalmas súlyt vettem le magamról, amikor megtudtam”.

Selena Gomez nemcsak nyíltan beszélt a helyzetéről, hogy felhívja a figyelmet, hanem több millió dollárt adományozott a Time’s Up jogi védelmi alapnak, amely a bántalmazás áldozataival foglalkozik.

Milyen inspiráló élettörténeteket ismersz még? Meséld el nekünk a hozzászólásokban.

via