Életmód Érdekesség

Mi történhet a bőröddel, ha minden nap jéggel dörzsölöd az arcodat

Kate Moss a napi jeges arcpakolásra esküszik a reggeli puffadás ellen. A 46 éves modell szerint az arcát jéggel és uborkával teli lavórba merítve segít feszesíteni a bőrét, és azonnal ébernek tűnik. Bár az arc hideg vízbe helyezése talán nem mindenkinek való, de egy jégkocka bedörzsölése a bőrödbe egyszerű és megfizethető módja a hibátlan megjelenés elérésének.

Utánajártunk, hogyan hathat az arc jegelése a külsődre, és hogyan helyettesítheti egy frissen a fagyasztóból kivett jégkocka néhány kedvenc bőrápoló termékedet.

1. Ragyogóvá varázsolja a bőröd.

Ha jéggel masszírozod az arcodat, az erek összeszűkülnek, és eleinte csökkenti a bőröd vérellátását. Válaszként a szervezeted több vért kezd el keringetni az arcodba, és ennek eredményeként egészségesnek tűnő ragyogást kapsz.

2. Fokozza más szépségápolási termékek felszívódását.

Ha egy jégkockát dörzsölsz a krémedre vagy szérumodra, az segít a terméknek mélyebben behatolni a bőrbe. Amikor az arcodon lévő hajszálerek összeszűkülnek, húzó hatást kelt, ami segít a bőrödnek jobban beszívni a szépségápolási termékeket.

3. Minimalizálhatja a sötét karikákat.

Ha rendszeresen jeget teszel az arcodra, az összezsugorítja a kitágult ereket, és segíthet minimalizálni a sötét karikákat és a puffadt szemeket. Csomagolj egy jégkockát egy tiszta mosdókendőbe, és vidd fel a szemed alatti bőrre. A jobb eredmény érdekében fagyaszd le az uborka levét, és használd ezt a keveréket a szemkörnyékedre.

4. Hosszabb ideig tart a sminked.

Egy jégkocka vagy csomag jég tökéletes sminkalapként szolgálhat. Ha az alapozó felvitele előtt végigdörzsölöd a jeget az arcodon, az tonizálja és feszesíti a bőrt, ami segít abban, hogy a sminked sokkal tovább a helyén maradjon. Ha a frissen felvitt sminkedet vastag réteg laza púderrel feded be, majd 15-30 másodpercre egy tál jéghideg vízbe meríted, tökéletesen matt megjelenést kapsz, amely órákig hibátlan marad. Ezt a koreai szépségápolási trükköt „jamsu”-nak hívják, ami szó szerinti fordításban annyit tesz: „merülés”.

5. Puhítja az ajkaidat.

A jégkockákkal végzett gyengéd masszázs csodákra képes a kicserepesedett ajkakkal. A jég segít csökkenteni a gyulladást, és kisimíthatja az ajkaid bőrét.

6. Hámlasztja a bőrödet.

A tej-jégkockák teljesen természetes és tiszta hámlasztóként szolgálnak. A tej tejsavat tartalmaz, amely segít megszabadulni az elhalt hámsejtektől, míg a jég sugárzó és egészségesen ragyogó bőrt eredményez.

7. Olajmentes megjelenést biztosít.

Az arcod jéggel dörzsölése a összezsugorítja az olajtermelő pórusokat, így mattnak tűnő bőrt kapsz. A jobb eredmény érdekében adj a jéghez egy kis lime-levet, hogy bőröd jól táplált maradjon.

Próbáltad már a jeges arcpakolást? Észrevetted, hogy milyen hatással volt a bőrödre?

via