Életmód Érdekesség

Mi történhet a testeddel, ha minden nap eszel egy gránátalmát

A gránátalma testünk nagyszerű védője az influenza elleni védelemtől a súlyos betegségek elleni küzdelemig. Gazdag antioxidánsokban, és ezért képes harcolni sok betolakodóval, amelyek fájdalmat és gyulladást okoznak nekünk. Noha számos előnyét említik az interneten, a tudósok csak néhányat igazoltak közülük.

Alapos kutatásokat végeztünk, és 6 előnyt találtunk arra vonatkozóan, ahogy a gránátalma befolyásolhatja a szervezetedet és az általános egészségedet.

1. Távol tarthatja a vírusokat és a szezonális influenzát.

Levével, magjaival, sőt héjával a gránátalma megvédheti a szervezetedet a kórokozóktól. Különösen a lé az, ami megvédhet attól, hogy magadhoz vonzd a vírusokat a fertőzött ételekből azáltal, hogy megvédi a szájüreget. A gyümölcs-kivonat, amely nagyszerű C-vitamin-forrás, kiváló védelmet nyújtott a közönséges influenza ellen.

2. Csökkentheti a magas vérnyomást.

Megállapították, hogy a gránátalma antioxidáns tulajdonságai sikeresen csökkentik a magas vérnyomást. Egy tanulmány kimutatta, hogy azoknak, akik ettől szenvednek, naponta legalább 240 ml-t kell fogyasztaniuk, hogy eredményeket tudjanak látni. Arról is gondoskodniuk kell, hogy a gránátalma leve 100%-ban természetes legyen, hozzáadott cukor nélkül.

A gránátalma másik vérnyomás csökkentő módja a kálium. 100 gramm gránátalma 236 mg káliumot tartalmaz, ami segít fenntartani csontjaink egészségét és szívünk működését.

3. Javíthatja az emésztési problémákat.

A Crohn betegséggel küzdő emberek nagyon jól ismerik a gyomorproblémákat, amelyek többek között csökkent étvágyat és fogyást eredményeznek. Ennek oka a gyomorban található baktériumok felhalmozódása, amely súlyos gyulladást eredményez. Az egyik megoldás, amelyet sok tanulmány hasznosnak talált, a gránátalma fogyasztása. Úgy tűnik, hogy a gyümölcs kivonata jó védő és támadó azok ellen a baktériumok ellen, amelyek minden fájdalmat okoznak.

4. Erősítheti a memóriát, különösen azoknál, akik Alzheimer-kórral küzdenek.

Ez volt a következtetés Dr. Hartman tanulmányaiban, ahol gránátalma tablettákat adott a szívműtét előtt álló betegeknek. Az első tablettát egy héttel a műtét előtt adták be, a másodikat pedig 6 héttel azután. A betegek észrevették, hogy memóriájuk 100% -ban ép és még jobb, mint korábban. Másrészt azok a betegek, akik nem kapták meg a tablettákat, átélték a műtétet követő várható memóriavesztést.

Dr. Hartman még ennél is többet mondott, mondván, hogy van néhány bizonyítéka arra vonatkozóan, hogy a tabletták segítettek az agyban több idegsejtet létrehozni. Ez nem azt jelenti, hogy gyógyszert talált az Alzheimer-kórra. Ez egyszerűen azt jelenti, hogy a gránátalma fiatal kortól való fogyasztása elképesztő előnyökkel járhat.

5. Kiegyensúlyozhatja a cukorbetegség hatásait.

Megállapították, hogy a cukorbetegséggel összefüggő magas cukorszintet úgy lehet szabályozni, hogy naponta fogyasztunk gránátalmát. Ez a gyümölcs csökkentheti az oxidatív stresszt, amely a cukorbetegség fő oka. Csökkenti a rossz típusú koleszterint is, elősegítve a viszonylag alacsony vércukorszint fenntartását.

A cukorbetegeknek azonban nagyon körültekintően kell eljárniuk a gránátalma napi bevitelével. Végsősoron cukrot tartalmaz, amit nagyon alacsony mennyiségben lehet fogyasztaniuk.

6. Javítja a csontok egészségét és csökkenti az ízületi gyulladás okozta fájdalmat.

Egy 2011-es tanulmányban kiderült, hogy a gránátalma magolaj enyhítheti az ízületek érzékenységét. Sőt, a tudósok jelentős bizonyítékokat találtak arra vonatkozóan, hogy a gyümölcs antioxidánsai hogyan tudnak sikeresen küzdeni az ízületi gyulladás ellen, de bárki használhatja csontjai erősségének és működésének növelésére.

Ez egy 2016-os tanulmányban bebizonyosodott, ahol a résztvevők napi 200 ml gránátalma levet kaptak. 6 hét múlva az alanyok észrevették, hogy csontmerevségük csökkent és fizikai funkcióik megnövekedtek.

Fogyasztasz gránátalmát, és ha igen, észrevetted-e a fenti előnyök bármelyikét? Vagy tapasztaltál egyéb előnyöket?