Életmód Érdekesség

Mi történhet a testeddel, ha minden nap pattogatott kukoricát eszel?

A mozis vödröktől az otthon pattogtatott magokig nem tagadhatjuk, hogy a pattogatott kukorica népszerű nassolnivaló. Azonban még ha rendszeres kukoricaszem rajongó is vagy, akkor is van sok minden, amit valószínűleg nem tudsz erről a kedvelt ételről – különösen, ha az egészségedről van szó.

Meglepődtünk, amikor felfedtünk néhány tényt arról, hogy valójában mi is történhet az elménkkel és a testünkkel, ha minden nap pattogatott kukoricát eszünk. Szeretnénk, ha velünk együtt átélnéd ezt a hatalmas felfedezést.

1. Megszabadulhatsz a székrekedésedtől.

Nem csak a filmek menő étele, hanem egészséges nassolnivaló is lehet, de csak akkor, ha nem temetjük el a popcornt sóban és vajban. Egy másik érdekesség, hogy tele van rosttal. Megehetsz 3 csészényi levegővel kipattogtatott magot, és 3,5 g rostot kapsz, hogy enyhítsd a székrekedésedet. A levegővel pattogtatott pattogatott kukorica egy adagja kevesebb, mint 100 kalóriát tartalmaz!

Csak arra kell ügyelned, hogy a levegővel pattogtatott változatot vedd meg, mivel a moziban felszolgált pattogatott kukorica, vagy a vajas popcorn magas zsírtartalmú, ami székrekedést okozhat.

2. Kevésbé érezheted magad stresszesnek.

A pattogatott kukorica fogyasztása nemcsak az ember fizikai állapotára van hatással, hanem a mentális állapotához is hozzájárulhat. A pattogatott kukorica szénhidrátban gazdag étel, és alacsony a glikémiás indexe. Ez a szerotoninszint megtartásához vezethet, és segíthet kiegyenlíteni a hangulatot. A pattogatott kukorica összetett szénhidrátnak tekinthető.

De ha cukrot, sót vagy olajat adsz hozzá, akkor a pattogatott kukoricától elvárható összes előny teljesen eltűnik. A pattogatott kukorica fogyasztásának módja is fokozhatja a hangulatodat. A pszichológusok azt javasolják, hogy próbáld meg pálcikával enni, hogy minél nagyobb elégedettséget nyerj belőle.

3. Nagyobb esélyed lehet a fogamzásra.

Egészen a közelmúltig ennek a nassolnivalónak csak 2 híres felhasználási módja volt: meg lehetett enni, vagy megdobálni vele a moziban beszélgető embereket. Mostanra egy harmadik funkció is népszerűvé vált, ugyanis a pattogatott kukorica a fogantatás esélyét is növeli.

A tudósok szerint ennek a finom nassolnivalónak a majszolása a véráramlás javításával segíthet a férfiak fogamzóképességének fokozásában. Mindennek az arginin nevű tápanyaghoz van köze.

4. Javulhat a PMS-ed.

Néha úgy érezheted, mintha szó szerint hangyák lennének a nadrágodban, amikor PMS-ed van. Még a legapróbb dolgok is annyira irritálnak, hogy legszívesebben kimásznál a bőrödből. A jó hír az, hogy a pattogatott kukorica lehet valójában az a dolog, amitől ezek a bosszantó tünetek eltűnnek. Ez a nassolnivaló ugyanis növeli a szerotoninszintet, a jó közérzet-hormont. A pattogatott kukorica emellett egyenletes energiabomba, így nem érzed magad egy kicsit később éhesnek.

Te vagy családtagjaid milyen gyakran esztek pattogatott kukoricát? Mi a te különleges recepted az elkészítéséhez, amitől nagyon finom lesz?