Életmód Érdekesség

Mi történik, ha elkezdesz mezítláb járni minden nap

Manapság sok anyagi lehetőség van arra, hogy fiatalnak érezzük magunkat és fiatalosan nézzünk ki, mint például szérumok, krémek stb. De fiatalosnak maradni sokkal egyszerűbb és kevésbé időigényes is lehet – ez lehet egyszerűen a mezítlábas séta a természetben. Néhány tanulmány megállapította, hogy a cipő levétele és a „földdel való érintkezés” több előnnyel járhat, mint gondolnád. Célszerű azonban először egy egészségügyi szakemberrel egyeztetni, mivel ez nem helyettesíti az orvosi beavatkozásokat vagy terápiát.

Összeállítottunk egy listát azokról az előnyökről, amelyeket a „mezítlábazás” az elmédre, a testedre és a lelkedre gyakorol.

1. Segíthet megelőzni az álmatlanságot.

A mezítláb járás javíthatja az alvást és növelheti az energiaszintet. Földünknek sok elektronja van, amelyek feltöltik a talajt és a vizet, és ugyanígy feltölthetnek minket is. Ha nem vagyunk fizikailag kapcsolatban a földdel, akkor fontos funkcióink egyensúlya megbomlik, ami gyulladáshoz és betegséghez vezet. Amikor betegek vagyunk, fájdalmat érzünk, és ez általában megzavarja az alvást.

2. Enyhítheti a menstruációs görcsöket.

Mivel a mezítláb járás mindenféle fájdalmon segíthet, nem csoda, hogy a menstruációs görcsökön is. Ha cipő nélkül kimész a szabadba, az csodákra képes az elméddel, a testeddel és a lelkeddel. És bár sok fájdalomcsillapító gyógyszer létezik a görcsökkel küzdő nők számára, a mezítláb járásnak valójában nincsenek mellékhatásai.

3. Jobban elviselheted a stresszes helyzeteket.

Ahogyan a D-vitamint a szervezetünkben a napból származó energia és frekvenciák termelik, úgy a talaj, amelyen állunk, energiát és frekvenciákat küld a testünkbe. A mezítláb járás javíthatja a hangulatodat, energikusabbnak érezheted magad, és sokkal jobban tolerálhatod a stresszes helyzeteket. A mezítlábazás kevesebb fáradtságot és kimerültséget eredményezhet, és nagyobb valószínűséggel maradsz nyugodtabb a nehéz helyzetekben.

4. Segíthet a gyerekeidnek mentálisan erősödni.

Ha hagyod, hogy a gyerekeid mezítláb szaladgáljanak a földön, az segíthet erősíteni az immunrendszerüket, megszabadulhatnak az allergiáktól, és kordában tarthatják a stressz-szintjüket. Segíthet a gyerekeidnek mentálisan erőssé válni. Ha 10 perctől egy óráig tartó időt töltesz mezítláb a fűben, vagy akár betonon, az ideális ahhoz, hogy ezeket az előnyöket megtapasztald. Emellett a strandon a lábatokat a nedves homokba és vízbe helyezve a legjobb módja lehet a föld energiájának átadására, úgyhogy itt az ideje, hogy strandolj egy napot a gyerekekkel!

5. Öregedésgátló hatása van.

A mezítlábazó nők arcán általában kissé rózsaszínűvé válik az arc a hajszálerek fokozott véráramlása miatt – ez hasonlít egy gyerek arcához, aki nyáron a játszótéren szaladgál. Már 1 óra földdel való mezítlábas érintkezés is fokozhatja a bőrszövetek helyreállítását és javíthatja az arc megjelenését.

Te is a mezítlábas séta híve vagy? Fogsz mezítláb sétálni, miután elolvastad ezt a listát?

via