Érdekesség

Mi történik valójában, ha egy légy rászáll az ételedre

Különböző dolgok vannak, amelyeket megtehetsz, ha meglátsz egy legyet az ételeden. Például azonnal eldobhatod az ízletes ebédedet. De vannak olyanok, akik ugyanúgy meg fogják enni, mintha semmi sem történt volna, mert „ez csak egy légy”. Nos, pedig ezek a rovarok okozhatnak bizonyos problémákat a tányérunkon, és jobb, ha tudunk róluk, mintha boldog tudatlanságban maradnánk.

Annak érdekében, hogy megértsd mindazt, ami történik, miután ez a rovar megérinti az ételedet, kutatást végeztünk és elkészítettük számodra ezt a cikket.

Ismeretes, hogy a legyek szennyezik az ételt legalább azzal, amire utoljára szálltak. De úgy tűnik, hogy ezeknek az apró lényeknek a hatása sokkal nagyobb, mint a méretük, és sokkal bonyolultabb, mint gondolnád.

1.Ráhányhatnak az ételekre.

Amit tudnod kell: a házilegyek úgy táplálkoznak, hogy folyadékot szívnak fel a csöves szájukon keresztül. Szájuk alakja miatt minden ételt folyadékká kell alakítaniuk. Ennek érdekében saját nyálukkal köpik az ételre, amely tartalmazhat bármit, amit korábban fogyasztottak (például rothadt húst vagy székletet).

2.Lerakhatják a petéiket az ételedre

Azok a finom maradékok, amelyeket eltettél későbbre, tökéletes fészket biztosíthatnak a legyek petéinek. És egy kis idő elteltével kis baba legyekké nőnek (lárvák), amik aztán mindenféle baktériumokkal fertőzhetnek meg. Tehát ne felejtsd el mindig lefedni az ételedet, ha egy darabig kint hagyod.

3.Lábuk és szárnyuk baktériumok fészkévé változtathatja az ételt.

Már tudjuk, hogy ezek a rovarok tele vannak baktériumokkal belül. De tudtad, hogy a legtöbb mikroba a testükön található? A Nanyang Technológiai Egyetem szerint „a legyek minden egyes lépéssel mikroorganizmusok egész kolóniáit hagyják maguk után”. Ez azt jelenti, hogy bármi, amihez hozzáérnek, komolyan megfertőződhet.

4.Több mint 60 féle betegséget hordozhatnak.

A házilegyek legalább 65 különféle betegséget terjeszthetnek az emberekre azzal, hogy a szemétről az élelmiszerre szállnak. Olyanokat, mint a vérhas, hasmenés, kolera és még a lepra is. És nem csak az emberekre veszélyesek, a legyek más állatokat is megfertőzhetnek, például csirkéket vagy sertéseket.

Mit csináltál korábban, amikor egy légy szállt az ételedre? Mostantól változtatni fogsz a viselkedéseden? Mit csinálsz, hogy megvédd az ételeidet a legyektől?