Életmód Érdekesség

Miért jobb, ha azonnal átöltözöl, amint hazaérsz?

Amikor egy fárasztó munkanap után végre hazaérsz, gyakran annyira kimerült vagy, hogy egyszerűen nincs energiád átöltözni. Vacsorát főzöl, elmosogatsz, és lefekteted a gyerekeket, miközben ugyanazt a farmert és pulóvert viseled, amit reggel felvettél. De kiderült, hogy ez a szokás mégsem olyan ártalmatlan, és végül az egészségedet és a külsődet is megzavarhatja.

Úgy döntöttünk, hogy közelebbről megvizsgáljuk, mi történik, ha egész nap a kinti ruháidban maradsz.

1. Nem tesz jót az ereidnek.

A kedvenc szűk farmeredben biztosan csodásan nézhetsz ki, de ha nem veszed le, amikor hazaérsz, az nem tesz jót az egészségednek. A ruhák, amiket akkor viselünk, amikor kimozdulunk, sokkal szűkebbek, mint a kényelmes otthoni viselet, és negatívan befolyásolhatják a vérkeringésedet. A szűk ruházat lelassíthatja a véráramlást, és ha állandóan viseled, az károsíthatja az ereidet.

2. Baktériumokat hozhatsz be az otthonodba.

Bár attól nem lehetsz beteg, ha egész nap egyszerűen csak ugyanabban a ruhában maradsz, még mindig megvan az esélye, hogy baktériumokat hozol be az otthonodba, amelyek különböző fertőzéseket okozhatnak. Néhány ilyen baktérium a légúti fertőzéseket kiváltó Acinetobacter és a Staphylococcus aureus, amely gyulladást okozhat a test különböző részein, és amely számos gyógyszerrel szemben ellenálló.

Bár az orvosok szerint nem kell túlzottan aggódni amiatt, hogy ezeket a baktériumokat a ruháidon hozod haza, attól még megfertőződhetsz általuk, és a legjobb megoldás az lenne, ha nem a kinti ruháidban járkálnál otthon.

3. Pattanásokat okozhat a testen.

Ha bosszantó pattanások vannak a válladon vagy a hátadon, akkor érdemes jobban megnézned, hogyan öltözködsz. Bár a szintetikus anyagokból készült ruhák vonzónak tűnhetnek, nem engedik a bőröd lélegezni, és a testhez tapadva csapdába ejtik a hőt, ami pattanásokat okoz.

A nyakadon vagy a mellkasodon megjelenő pattanások másik oka lehet az a szokásod, hogy hazaérve az edzőtermi ruháidban maradsz. A sportruházatot úgy tervezték, hogy jól érezd magad edzés közben, de ha nem veszed le, miután vége a tornának, az eltömődött pórusokhoz és mitesszerekhez vezethet.

4. Gyomorproblémákhoz vezethet.

A derékba vágó, szűk ruhák olyan egészségügyi problémákat okozhatnak, amelyek messze túlmutatnak a kellemetlenségen. A hasra nyomást gyakorló ruhák különböző emésztési problémákat válthatnak ki, beleértve a savas refluxot, az egyik leggyakoribb bélpanaszt. Ha nem tudsz lemondani a kedvenc szűk farmeredről vagy ceruzaszoknyádról, próbáld meg, hogy ne viseld őket napi szinten, és amint hazaérsz, öltözz át valami kényelmesebbe.

Te átöltözöl, amikor hazaérsz?