Életmód Érdekesség

Miért jobb, ha gyantázod a lábaidat, mintha borotválnád

Az első kétélű pengével ellátott biztonsági borotvát 1904-ben szabadalmaztatta a Gillette, egy évtizeddel később pedig a cég bemutatta az első, nőknek szánt borotvát. A lábak borotválása a huszadik század második felében vált nagyon népszerűvé, amikor a sima, szőrtelen lábak hamarosan a nők körében is elfogadottá váltak. Népszerűsége ellenére a borotválkozás rejtett problémákat rejt az egészségünkre nézve.

Ezért mi szerettük volna megosztani veled, hogy miért sokkal jobb ötlet a lábad gyantázása, és elmagyarázni, hogy a borotva elhagyása a szőrtelenítési rutinodból milyen előnyökkel járhat.

Elkerülheted a fájdalmas borotva okozta kiütéseket és az irritációt.

Még ha borotvahabot is használsz, a bőröd gyakran irritálódhat a borotva használatától. És ha meg akarod tartani a bőröd simaságát, akkor szinte minden nap borotválkoznod kell, így megnő az esélye a bőrirritációnak. Ha mégis szőrtelen lábakat szeretnél piros dudorok nélkül, akkor a sima lábak elérése érdekében próbáld ki a gyantázást.

A bőröd sokkal tovább marad szőrtelen, ha gyantázod.

A borotva csak a felszínen lévő szőrszálakat vágja le, míg a gyantázás a gyökerétől távolítja el őket. Ezért a szőrzet borotválás után sokkal gyorsabban nő vissza, mint gyantázás után. Akár néhány hétig is élvezheted a selymesen sima lábakat, ha a gyantázás mellett döntesz.

A borotválkozástól szárazabb lesz a bőröd.

A sima borotválkozás és a vágások elkerülése érdekében ajánlott borotvakrémet használni. Az ilyen termékek azonban megfosztják a bőrödet a természetes olajaitól, és sokkal szárazabbá teszik. Ez a probléma elkerülhető, ha helyette gyantázod a lábadat.

Így nem vághatod meg magad.

Néha, ha nem vagy elég óvatos, vagy rossz szögben tartod a borotvát, megvághatod a bőrödet. Bár ezek a vágások általában nem elég mélyek ahhoz, hogy nagy vérzést okozzanak, mégis elfertőződhetnek. Ez csak egy újabb ok, amiért érdemes eldobni a borotvát.

A gyantázás hámlasztja a bőrt, és simábbá teszi azt.

A gyantázás szőrtelenítési módszerként és hámlasztóként is működik. Eltávolíthatja az elhalt hámsejteket, és a száraz, durva bőrt sokkal simábbá és puhábbá teheti. Egyes gyanták aloe verát vagy más hidratáló összetevőket is tartalmaznak, így még jobban javíthatják a bőr textúráját.

Jobb a környezetnek.

Ha következetesen borotválod a lábad, akkor borotvát is nagyon gyakran kell vásárolnod és kidobnod. Ezek többsége nem környezetbarát vagy újrafelhasználható, így csak hozzájárulnak a környezetszennyezéshez. A gyantázás sokkal környezetbarátabb megoldást nyújt a szőrös lábakra. Még az egyszer használatos gyantacsíkokat is eldobhatod, és helyette szövetből készült csíkokat használhatsz.

Szoktad eltávolítani a szőrt a lábadról? Kipróbálnád a gyantázást, ha még nem tetted volna? Mondd el nekünk az alábbi kommentszekcióban.