Érdekesség

Miért kellene kiiktatni a mérgező embereket az életedből (még akkor is, ha ők a szüleid)

Miután rájössz, hogy van egy mérgező ember az életedben, a következő alapvető lépés az, hogy elengedd őket. Ezt azonban könnyebb mondani, mint megtenni, és néha úgy döntünk, hogy a rossz kapcsolatban maradunk, ahelyett, hogy kiiktatnánk az embereket az életünkből. Ez sok szempontból árthat nekünk, és komolyan befolyásolhatja mindennapi tevékenységeinket.

Azonosítottuk azokat az okokat, amelyek miatt fontos a mérgező embereket véglegesen kiiktatni.

1. Fizikailag hatással lehet rád.

Szakértők szerint egy mérgező kapcsolatban lenni nem csupán a mentális egészségünkre van hatással. A rossz párkapcsolatban élő embereknél nagyobb a kockázata a szívproblémák kialakulásának. Más problémáik is lehetnek, például magas vérnyomás, megnövekedett cukorszint és elhízás.

2. Tönkreteheti az önértékelésedet.

A mérgező magatartás követése tönkreteheti az önbecsülésedet, és elhiteti veled, hogy megérdemled, és ez a lehető legjobb. A negativitás nem engedi meglátni, hogy képes vagy nagy dolgokra és méltó a feltétel nélküli szeretetre, ami szorongáshoz, stresszhez és depresszióhoz is vezethet.

3. Túlzottan függővé tesz másoktól.

A mérgező emberek szeretnek minden fontos döntést maguk meghozni, még helyetted is, megpróbálva irányítani az életed minden aspektusát. Amikor ez megtörténik, lassan elveszíted az egyéniségedet, és azon kapod magadat, hogy nehéz önállóan döntéseket hoznod.

4. Elhanyagolod miatta a saját igényeidet.

A rossz kapcsolatok miatt feladhatod kedvenc hobbijaidat, anélkül, hogy észrevennéd. Abban az esetben, ha mindent megteszel a másik kényelme érdekében, elhanyagolhatod azt, amire te vágysz. Ez oda vezethet, hogy feláldozod az idődet, az egészségedet és még a megjelenésedet is.

5. Megnehezítheti számodra a bizalmat.

A mérgező emberek közelében tartózkodás elhiteti veled, hogy mindenki egyforma, megváltoztatva a világ perspektívádat. Előfordulhat, hogy bizalmi problémák merülnek fel, és hezitálsz, hogy esélyt adj-e másoknak, ami hatással lehet jövőbeli kapcsolataidra és a boldog élet esélyére.

Voltál már mérgező kapcsolatban? Hogyan kerültél ki belőle?